Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięunitra duet
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, Moderatorzy
- 
				maciorkusowaciasty
pierwsza czesc:
mam od nie dawna takie radio (unitra diora duet dsp-301) i poszukuje do niego scematu ideowego, oraz sposobu przestrojenia. czy zna ktos jego parametry? cos z instrukcji albo cos takiego.
i teraz druga czesc, jak dla mnie hit:
po podlaczeniu discmena do wejsc i glosnika do wzmacniacza, prawy kanal gra. lewy natomiast bardzo cich gra. po odlaczeniu glosnika wciaz bylo slychac bardzo cicho muzyke z lewego (sprawdzalem balansem). CO TO JEST?
			mam od nie dawna takie radio (unitra diora duet dsp-301) i poszukuje do niego scematu ideowego, oraz sposobu przestrojenia. czy zna ktos jego parametry? cos z instrukcji albo cos takiego.
i teraz druga czesc, jak dla mnie hit:
po podlaczeniu discmena do wejsc i glosnika do wzmacniacza, prawy kanal gra. lewy natomiast bardzo cich gra. po odlaczeniu glosnika wciaz bylo slychac bardzo cicho muzyke z lewego (sprawdzalem balansem). CO TO JEST?
prosze
zobacz na ten link:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... 439#113439

Ps. tylko bedziesz musiał się zarejestrować na elektrodzie jesli jeszcze nie jesteś...ale i tak wcześniej czy później musiał byś to zrobić jesli interesujesz się elektroniką.
powodzenia
			http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... 439#113439
Ps. tylko bedziesz musiał się zarejestrować na elektrodzie jesli jeszcze nie jesteś...ale i tak wcześniej czy później musiał byś to zrobić jesli interesujesz się elektroniką.
powodzenia
- 
				maciorkusowaciasty
co do oznaczenia glowicy to nie ma, to jest glowica przestrajana kondensatorem, ale nie taka jak w amatorze 3, cala czesc radiowa jest na jednej plytce, glowica nie jest nawet ekranowana. a co do kanalu to jasne ze musze go zrobic ale dlaczego slychac muzyke bez podlaczonego glosnika? to chyba nie jest normalne. a moze ktos cos takiego juz spodkal?
			- 
				maciorkusowaciasty
ja tez nie wiem jak to jest mozliwe. puszczam sygnal na wejscie (bez podlaczonych glosnikow na wysciu), ten sprawny (prawy) zachowuje sie normalnie. przekrece balans na prawo i jest cisza. ok. elegencko. krece balansem w lewo i cichutko gra muza. (glosnosc jak z wkladki magnetycznej gramofonu, ale bez takich mocnych sopranow). to na pewno dobiega ze wzmaka. gdy na cd pauzuje muza znika. gdy to sprawdzalem w domu byla absolutna cisza, komp, tv, wentylator wylaczone. nie ma mozliwosci zeby bylo np. od sasiada.
			- peter falk
- - 
Z tym brzęczeniem to normalka przy przygrzanej, ale jeszcze "sprawnej inaczej" końcówce ul1481. Wymień ją. Brzęczy prawdopodobnie radiator od stabilizatora (ten z tranzystorem KD502[2N3055]).
Podaj czy w głowicy UKF zamontowane są trymery, podam Ci wtedy konkretne wartości kondensatorów do wymiany.
No i sprawdź czy jest prawidłowe napiecie zasilannia wspomnianych UL-ów. Ma być 18V mierzone na nóżce 1.
			Podaj czy w głowicy UKF zamontowane są trymery, podam Ci wtedy konkretne wartości kondensatorów do wymiany.
No i sprawdź czy jest prawidłowe napiecie zasilannia wspomnianych UL-ów. Ma być 18V mierzone na nóżce 1.
- dsrecordss
- - 
- Kontaktowanie: