Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięmikrokomputer jednoukladowy ADuC 812 | 16 bitowy kontroler
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
potrzebuje danych technicznych mikrokomputera AduC 812. Szukalem wszedzie - bez rezultatu. Wszelkie informacje sa mi niezbedne do pracy. Bylbym wdzieczny za udzielenie mi pomocy
--------------------------------
z gory dziekuje
nikczemny
z gory dziekuje
nikczemny
Ostatnio zmieniony 11 sie 2004, o 12:39 przez nikczemny, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: mikrokomputer jednoukladowy ADuC 812
Chyba coś nie bardzo się starałeś w poszukiwaniach - wystarczy wejść na stronę producenta czyli www.analog.com a poitem wyszukać co Cię interesuje i oto rezultat http://www.analog.com/UploadedFiles/Dat ... C812_e.pdf no i znajdziesz tam jeszcze trochę innych materiałów .potrzebuje danych technicznych mikrokomputera AduC 812. Szukalem wszedzie - bez rezultatu. Wszelkie informacje sa mi niezbedne do pracy. Bylbym wdzieczny za udzielenie mi pomocy
z gory dziekuje
nikczemny
wykonuje projek z uzyciem tego interfejsu. w tekscie jest RSW a nie RS ale to moze byc pomylkaByć może miałeś na myśli interfejs RS485 (taki to jest i jest dość popularny).
A w czym problem?
interfejs ma byc uzyty do wymiany danych miedzy systemem mikroprocesorowym a uzadzeniem peryferyjnym w trybie duplexowym
Oczywiście na stronach producentów. Jest ich całe mnóstwo. Popatrz na przykładowo układ 75176 na stronach www.national.com, www.ti.com. Można podać jeszcze kilka adresów, ale tych z pewnością ci wystarczy.
Podaje symbol układu (75176) jako przykładowy (bo sam takiego używam), ale możesz wybrać inny.
Podaje symbol układu (75176) jako przykładowy (bo sam takiego używam), ale możesz wybrać inny.
Oczywiście na stronach producentów. Jest ich całe mnóstwo. Popatrz na przykładowo układ 75176 na stronach www.national.com, www.ti.com. Można podać jeszcze kilka adresów, ale tych z pewnością ci wystarczy.
dzieki wielkie to bardzo przyspieszy moja prace
--------------------
nikczemny
mikrokontroler sterujacy
potrzebuje danych technicznych najprostszego 16 bitowego mikrokontrolera...
powinien obslugiwac klawiature numeryczna, wyswietlacz LCD i interfejs RS 485
----------------
z gory dziekuje za info
nikczemny
powinien obslugiwac klawiature numeryczna, wyswietlacz LCD i interfejs RS 485
----------------
z gory dziekuje za info
nikczemny
takie mam zadanie zeby uzyc jakiegos 16 bitowego kontrolera..... 8 bitowy to nie bylby problem ma w ksiazkach.....Czym jest uzasadniony wybór mikrokontrolera 16-bitowego? Do tak prostych zastosowań w zupełności wystarczy mikrokontroler 8-bitowy.
celem zadania jest stworzenie schematu i zasad dzialania konsoli sterowania systemem mikroprocesorowym laczacej sie z nim jako urzadzenie peryferyjne przez interfejs RS485. konsola ma wbudowany monochromatyczny wyswietlacz klawiature i programopwalne przyciski.
no... i musi posiadac ten kontroler
Takim pierwszym z brzegu 16-bitowym mikrokontrolerem jest msp430. Dokładnie jest to cała rodzina. Przykładowym modelem jest MSP430F149. Poczytaj sobie o nim, jego producentem jest texas instruments (www.ti.com).
dziekuje bardzo.....Takim pierwszym z brzegu 16-bitowym mikrokontrolerem jest msp430. Dokładnie jest to cała rodzina. Przykładowym modelem jest MSP430F149. Poczytaj sobie o nim, jego producentem jest texas instruments (www.ti.com).
--------------------
nikczemny