Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięproblem z programatorem avt 2502
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, procesorowiec, robertw, Moderatorzy
Ostatnio zlozylem sobie programator wymieniony w temacie. Sprawa jest taka ze pierwsze pare programikow zostalo "wgrane" do procka bez zajakniecia. Szybkie sprawadzenie na plytce testowej, wynik zadowalajacy. Az tu nagle przy kolejnym programie napisanym w demo bascoma wyskakuje mi takie cos "CHIP NOT THE SAME AS BUFFER" MOje pytanie brzmi co to oznacza czy przypadkiem posadzilem mikrokontroler przy wyjmowaniu go z podstawki ale robilem to bardzo delikatnie, czy to moze cos z portem nie mam pojecia bo na poczatku wszystko gralo. Dzieki za odpowiedzi
Programator
Miałem ten sam problem ale go rozwiązałem. Na początku też mi dobrze działał (ok miesiąca)ale później coś się zaczeło walić i nierozpoznawał procesora. Na szczęście miałem pod ręką drugi procesor okazało się że na nim działa ale tylko przez 10 min później ten sam problem. Odłączyłem programator od kompa i zaczełem sprawdzać jak się później okazało, że mam zimny lut. Sądzę że przyczyna tego była oczywista w miom przypadku ponieważ miałem ten programator założony na pająka i jak programowałem to zakażdym razem mógło się coś zruszyć i w końcu przerwało połączenie. Sprawdź u siebie. Tylko że ja miałem programator do 90s2312
Pozdrawiam
Pozdrawiam