Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Tranzystor

Awatar użytkownika
dsrecordss
-
-
Kontaktowanie:
Tranzystor

Postautor: dsrecordss » 31 lip 2004, o 17:19

Troche mi wstyd ale
cy ktos moglby mi wyjasnic na czym polega roznica miedzy trzanzystorami PNP a NPN bo ja jestem narazie troche poczontkujący jesli chodzi o elementy. Bo w zasadzie to potrafie budowac urządzenia ze schematu ale dopiero wchodze w faze projektowania.
dzieki z gory
dsrecordss

Awatar użytkownika
ACeK
-
-

Postautor: ACeK » 31 lip 2004, o 18:01

:) Jak pokonasz wstyd zobacz to http://www.elektronika.qs.pl/bipolarne.html i uklon sie Wojtkowi :wink:
:D
Ps. A jak dalej masz pytania to pytaj :idea:

Awatar użytkownika
gawel
-
-

Postautor: gawel » 31 lip 2004, o 21:21

Z tym wstydem to bym nie przesadzał, chyba że jesteś inżynierem elektronikiem i przespałeś odpowiednie wykłady i nie chce ci się zajrzeć do książki. Jeżeli jesteś uczniem, dopiero zaczynasz fascynować się elektroniką to nie jest żaden wstyd. Nikt nie urodził się z gruntowną wiedzą w temacie. Do tego trzeba dojść, rzecz jasna zaczynając od prostych rzeczy.

Awatar użytkownika
dsrecordss
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: dsrecordss » 31 lip 2004, o 21:23

Wielkie dzieki Acek!!! Ukłony także dla Wojtka. Teraz bede w stanie rozróżnić te dwa rodzaje tranzystorów. I dzieki tej stronie dowiedzialem sie że od dawna mialem z tymi tranzystorkami doczynienia
Pozdrowionka
dsrecordss

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”