Witam serdecznie.
Nie chcę rozpoczynać kontrowersyjnych dyskusji i włączać w nie obrońców praw zwierząt, albowiem moje potrzeby są ściśle określone, i dalekie są od łamania praw zwierząt.
Podmiotem moich "trosk" jest punkt gospodarczy, w którym panują określone wymogi sanitarne. Niestety, owy punkt, a ściślej rzecz biorąc - jego okolicę polubiły puszyste futrzaki, zwane kotami (takie standardowe, co z łapaniem myszy się kojarzą).
Przechodzę do sedna sprawy: potrzebuję skuteczne urządzenie odstraszające koty w promieniu kilku-kilkunastu metrów.
W prasie pojawiało się wiele układów - odstraszaczy zwierząt. Ale ja, w przeciwieństwie do tych urządzeń, potrzebuję czegoś skutecznego.
Kiedyś, bodajże w "teleekspresie" była wzmianka o inżynierze (chyba z okolic Bielska Białej) , który realizuje takie urządzenia na eksport na zachód (w kraju został niedoceniony/zignorowany).
Zna ktoś może jakieś namiary do tego inżyniera?
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięStrach na koty!
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy