Witam wszystkich !
Czy mógłby mi ktoś przedstawić najważniejsze rzeczy dotyczące elektroniki ?
Pozdrawiam
jaro_elektronika@tlen.pl
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięPodstawy elektroniki
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
-
- -
- Kontaktowanie:
Witam!
To sie tak nie da. Elektronika jest bardzo ale to bardzo rozlełgą dziedziną. Ale Z mojego doswiadczenia jedna żecz jest bardzo ważna. "Nie wolno mierzyć prądu podłączając amperomierz równolegle do gniazdka 230V lecz szeregowo do odbiornika!!!" To jedno z moich pierwszych doświadczeń związanych z elektroniką.
To sie tak nie da. Elektronika jest bardzo ale to bardzo rozlełgą dziedziną. Ale Z mojego doswiadczenia jedna żecz jest bardzo ważna. "Nie wolno mierzyć prądu podłączając amperomierz równolegle do gniazdka 230V lecz szeregowo do odbiornika!!!" To jedno z moich pierwszych doświadczeń związanych z elektroniką.
W sieci jest bardzo dużo na ten temat...tylko szukać trza
np. www.elektronika.qs.pl
Polecam ta stronkę wszystkim.
np. www.elektronika.qs.pl
Polecam ta stronkę wszystkim.
-
- -
Zrobiłem dokładnie to samo jak dostałem pierwszy miernik, ale było mi smutno jak wydobył się z niego dym. Jednak udało sie go uratować w serwisie, działa do dzis.Witam!
"Nie wolno mierzyć prądu podłączając amperomierz równolegle do gniazdka 230V lecz szeregowo do odbiornika!!!" To jedno z moich pierwszych doświadczeń związanych z elektroniką.
witam
Jak masz jakies pytania to smialo pytaj
Mam kilka prostych schematow na pocztek
narka
Mam kilka prostych schematow na pocztek
narka