Pytanie czy ma znaczenie że mój procek to Atmega8L-8 a nie Atmega8-16 jak w tekście? Pomimo prostoty ukladu , nie mam oznak życia ani na LCD ani w oknie terminalu. Tzn, w terminalu raz mi sie udalo uzystakć polowę menu konfiguracji modulu, reszta to krzaki. Potem po naciśnięciu S1,S3,S4 tylko wyświetla się litera C z ogonkiem. Transmisja ustawiona na 9600/8/n/1 . Nie podlączalem odbiornika IR i tranzystorów wyjść mocy, reszta jak na schemacie. Program HEX w procku prawidlowy bo sprawdzale innym programatorem
Czy ktoś może mnie oświecić?
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięsemi-MatrixOrbital Lcd do Pc. AVT552
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, procesorowiec, robertw, Moderatorzy
MW dzieki te Fusebity to bylo sedno sprawy, to chyba podstawowy blad poczatkujących , komunikacja z PCtem dziala ladnie ale na LCD mam same dziwne literki. Chyba jest jakies zwarcie na plytce bo jeden procek mi sie przepalil ( tzn ) nie odpowiada na zapytanie programatora o ID (ST200 i BASCOM-AVR) , drugi dziala OK, w kazdym razia kontynuuje eksperymenty.