Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięPrzetwornica z 24V NA 12V DO SAMOCHODU
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
WITAM!!!
BARDZO PILNIE ( NA WAGE ZŁOTA ) POTRZEBUJE SCHEMAT PRZETWORNICY KTÓRA Z 24V ROBI 12V I OKOŁO 15 A JAK KTOŚ MA TO BĘDE BARDZO WDZIĘCZNY ZA WYSŁANIE MI SCHEMATU NA MAILA
DZIĘKI !!!
POZDRAWIAM
BARDZO PILNIE ( NA WAGE ZŁOTA ) POTRZEBUJE SCHEMAT PRZETWORNICY KTÓRA Z 24V ROBI 12V I OKOŁO 15 A JAK KTOŚ MA TO BĘDE BARDZO WDZIĘCZNY ZA WYSŁANIE MI SCHEMATU NA MAILA
DZIĘKI !!!
POZDRAWIAM
Ostatnio zmieniony 8 cze 2004, o 21:45 przez Yorgus, łącznie zmieniany 1 raz.
Ta przetwornica ma pracować na stałym napięciu. Jest mi ona potrzebna poniewarz mam stary zasilacz 24V ( KIEDYŚ TO BYŁ CHYBA PROSTOWNIK ALE NIEJESTEM PEWIEN ) bez żadnych regulacji po prostu ma ino wyjście 24V I 15A.
A tak pozatym to dorwałem wczoraj przetwornice z 24V na 12 V tylko niewiem jaką ma wydolność prądową, ale nieprzetwarza ( jak podaje na wejście napięcie 24 V to na wyjściu pojawia się około 23-22V) są w niej dwa tranzystory 2N3055, jeden T7815CT i 3 kondensatory. Nie sprawdzałem jej jeszcze ale napewno któryś z tranzystorów padł .
Serdeczne dzięki !!
A tak pozatym to dorwałem wczoraj przetwornice z 24V na 12 V tylko niewiem jaką ma wydolność prądową, ale nieprzetwarza ( jak podaje na wejście napięcie 24 V to na wyjściu pojawia się około 23-22V) są w niej dwa tranzystory 2N3055, jeden T7815CT i 3 kondensatory. Nie sprawdzałem jej jeszcze ale napewno któryś z tranzystorów padł .
Serdeczne dzięki !!
-
- -
I ŻEBY NIEZACZYNAĆ NOWEGO TEMATU TO MOŻE JAK MACIE TAKI SCHEMAT PRZETWORNICY TO MOŻE KTOŚ PRZYPADKIEM MA CO ROBI Z 12 NA 220-230V ZMIENNEGO????? KIEDYŚ REKLAMOWALI W TELEWIZJI W JAKIŚ TELEZAKUPACH MIAŁEM NAWET TO KUPIĆ ALE ZA DROGA BYŁA
JAK KTOŚ MA TE SCHEMATY TO BARDZO BYM PROSIŁ ŻEBY WYSŁAŁ MI KTOŚ NA POCZTE A SZCZEGÓLNIE ZALEŻY MI NA TYM Z 24 NA 12V
DZIĘKI
JAK KTOŚ MA TE SCHEMATY TO BARDZO BYM PROSIŁ ŻEBY WYSŁAŁ MI KTOŚ NA POCZTE A SZCZEGÓLNIE ZALEŻY MI NA TYM Z 24 NA 12V
DZIĘKI