Witam wszystkich serdecznie.
Mam ogromną prośbę : potrzebowałbym opisy profesjonalnych jak i amatorskich metod wykonywania płytek drukowanych, opisy materiałów z których są robione i wogóle wszystko co z płytkami ma wspulnego.
Ps. materiał ten potrzebny jest na opisową część mojej pracy dyplomowej A termin...powiem ze w czerwcu mam obrone i do tego czasu muszemiec wszyściutko zrobione Także bardzo proszę o materiały
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięRaczej pilne (obwody drukowane)
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Jezeli chodzi o plytki to mam pytanko dotyczace bielenia plytki,no wlasnie jaki jest szybki sposob aby pobielic plytke po wytrawieniu , slyszlem o rostworze kalafoni -wrzucam kalafonie do spirytusu i tyle? potem smaruje tym laminat?
A moze sa inne sposoby jeszcze.
dzieki i pozdrawiam
ps
sorki za wrypanie sie do tego tematu
A moze sa inne sposoby jeszcze.
dzieki i pozdrawiam
ps
sorki za wrypanie sie do tego tematu
Dosłownie - wrzucasz kalafonię do spirytusu (denaturat też może być), czekasz aż ci się rozpuści, a potem pędzelkiem możesz nanosić na płytkę. Później bierzesz dobrą gazetę, i ją czytasz aż ten cudowny lakier zastygnie na płytce - może to nawet dość długo potrwać. Jednakowóż efekt jest prawie rewelacyjny - jeśli chodzi o lutowanie.