Wczoraj skończyłem mątaż konwertera i okazało się, że jak go podłączyłem do kompa i jak włączyłem program EzMr.exe
to on nie widział mojego urządzenia...
próbowałem zmieniac gniazda USB
pospraedzałem napięcia i nadal nie wiem co sie stało..
raczej nie przegrzałem scalaka.. czy ktośmiał podobny problem ??
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj siękonwerter USB <->IDE POMOCY!!!
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, procesorowiec, robertw, Moderatorzy
-
- -
- Kontaktowanie:
No coz, juz jakis czas temu zmagalem sie z tym uzadzeniem, ale postaram sie sobie cos przypomniej..., po pierwsze jezeli jest to uklad z scalakiem SMD to jest naprawde ciezko wlutowac go poprawnie /tj. bez przerw/, jezeli nie masz doswiadczenia w lutowaniu ukladow scalonych SMD. Druga zecza jest to ze musisz dokladnie postepowac wedlug podanej w opisie instrukcji tj. jak pisza ze w tym i w tym momecie masz opdpiac kabel usb czy zalozyc zworke to tak masz zrobic /nawet jak by pisalo ze masz zaklaskac, to tez by prawdopodobnie trzeba bylo to wykonac /. Awaryjnie proponuje przycisnac/docisnac palcem scalak SMD w chwili proby laczenia sie programu z ukladem - dociskasz i robisz downlaod czy co to tam masz zrobic, bo juz dokladnie nie pamietam opcji tegoz programu /oczywiscie sposob z docisnieciem palcem jest to bardzo polowy sposob ale pozwoli ci stwierdzic czy uklad nie ma jakiejs przerwy ma nozkach/.
Powodzenia i mapisz czy ci sie udalo
Powodzenia i mapisz czy ci sie udalo