No więc tak....
Muszę!!! (koniecznie) zbudować sterownik który pomoże mi za pomocą PC i RS232 sterować (włączać/wyłączać) 3 ewentualnie 4 urządzenia 220V.
Wszelkie informacje na temat projektów dostępnych kitów, dosłownie wszystko.
Aha, 2 z tych 4 urządzeń to wentylator i pompa, dobrze by było gdyby można było regulować ich obroty (za pomocą kompa i RS232 rzecz jasna).
Za wszelkie informacje i pomoc serecznie dziękuję!!
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięSterowanie 3/4 gniazdami 220V za pomocą RS232
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
witam
mam pytanie - rozwiazales ten swoj problem? ja zdecydowalem sie na kit AVT5073 ale niestety nie bardzo wiem jak to uruchomic - opis jest bardzo lakoniczny...
w moim wypadku musze naprzemiennie odlaczac zasilanie (exor) dwom urzadzeniom - niby prosta sprawa - mam juz terminal rs, do tego przekaznik i juz...
moze ktos z forumowiczow cos zasugeruje?
pozdrawiam
bartek
mam pytanie - rozwiazales ten swoj problem? ja zdecydowalem sie na kit AVT5073 ale niestety nie bardzo wiem jak to uruchomic - opis jest bardzo lakoniczny...
w moim wypadku musze naprzemiennie odlaczac zasilanie (exor) dwom urzadzeniom - niby prosta sprawa - mam juz terminal rs, do tego przekaznik i juz...
moze ktos z forumowiczow cos zasugeruje?
pozdrawiam
bartek