Witam wszystkich uczestników forum.
Mam pytanie czy któryś z użytkowników forum spotkał się gdzieś w literaturze z tematem źródeł prądu sterowanych napięciowo. W szczególności chodzi mi o konstrukcje na traznystorach unipolarnych (wzmacniacze operacyjne i scalone konwertery odpawadją ;-(( )
Dziękuje za pomoc.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięŹródło prądu sterowane prądem
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
To prawda że praktycznie w kazdej książce jest to pisywane i gorąco polecam korzystanie z książek przy poszukiwaniu materiałów dotyczących teorii. "Sztuka elektroniki" - P.Horowitz, W.Hill jest dostepna w księgarniach i warta jest pieniędzy jakie na nia trzeba wydać. Coś na interesujący Cię temat znajdziesz również w "Układy półprzewodnikowe" - U.Tietze, Ch.Schenk. Wejdź na moją stronę i w archiwum znajdziesz materiały na temat źródeł prądowych, może to Cię zachęci do korzystania w przyszłości z książek.Opisuje je praktycznie każda książka do elektroniki np. "Sztuka elektroniki" (nie pamiętam autora ale książka jest w dwóch tomach). (...)