Czesc.
Mam do Was taka sprawe. Do zasilacza z ukladem Lm723 Potrzebuje zewnetrzny tazzystor (tranzystory). Czy Moze mi ktos udzielic porady jak dorac taki tranzystor dla zalozonego pradu wyjsciowego i najwazniejsze jak dobrac rezystor w obwodzie bazy tego dodatkowego trznzystora, jaka ma miec Bete. Przyznam sie szczerze, ze przegladajac rozne schematy z tymi zasilaczami troche sobie namieszalem w glowie, bo raz taki rezystor jest raz go nie ma.
Z gory dzieki.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięZasilacz lm723 + tranzystor
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Czesc.
Na prawde, konkretne dane so tu malo istotne. Przecierz jesli jast jakis wzor to dopiero wtedy podstawie prad. Bo tak prwde mowiac jeszcze nie wiem bo zalezy to od tranzforamatora jaki zdobede. A jesli wiesz gdzie konkretnie jest cos na prwade ciekawego na necie to jak mozesz to poadaj link- bede widzieczny.
Na prawde, konkretne dane so tu malo istotne. Przecierz jesli jast jakis wzor to dopiero wtedy podstawie prad. Bo tak prwde mowiac jeszcze nie wiem bo zalezy to od tranzforamatora jaki zdobede. A jesli wiesz gdzie konkretnie jest cos na prwade ciekawego na necie to jak mozesz to poadaj link- bede widzieczny.