Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

PDF i Autotrax

Tom27
-
-
PDF i Autotrax

Postautor: Tom27 » 17 mar 2004, o 00:23

Czy ktoś wie jak mogę otworzyć lub raczej, co zrobić by móc otworzyć płytkę w formacie PDF ( sciągnętą ze strony EP konkretnie chodzi o AVT 887) w Autotrax-ie lub Protel-u? Potrzebuję tą płytkę wykonać samemu i muszę ją trochę przerobić (większe pady, mniej przelotek i takie tam). Zmusił mnie do tego Dział Handlowy AVT :evil: :evil: . Tak przy okazji to wielkie ukłony do działy handlowego za to, że w dzisiejszych czasach potrafią się utrzymać w pracy odstawiając taką tandetę do potęgi :no: (no chyba, że tylko ja mam takiego pecha żeby czekać na płytkę ponad dwa miesiące i w końcu doczekałem się odpowiedzi, że nie wiadomo czy ją otrzymam z numerem kwietniowym).
Jeśli ktoś ma jakieś pomysły będę czekał.
Pozdrawiam serdecznie cały Dział Handlowy

Awatar użytkownika
Wojtek
-
-

Postautor: Wojtek » 17 mar 2004, o 06:51

Raczej nie pozostaje Ci nic innego jak korzystając np. z darmowego autotraxa odwzorować sobie z tego pdf płytkę.

21777
-
-

Postautor: 21777 » 17 mar 2004, o 08:09

witam
format *pdf jest zarezerwowany dla Acrobata. Proponuje ściągnąć darmową wersję Acrobat Reader 6.0 z ich strony internetowej, nie powinno być wtedy problemu z otwarciem pliku.

pozdrowienia
Marek

czarutek

Postautor: czarutek » 17 mar 2004, o 10:17

Tomowi nie chodzi jak sądzę o odczytanie PDFa, bo to Mu się udaje, tylko o modyfikację jego zawartości.
:arrow: Tom27, radziłbym Ci chyba podobnie jak Wojtek. Posunąłbym się nawet jescze dalej. Zdobyłbym jakiś najlepiej właśnie darmowy lub trialowy program, który daje możliwość kontroli poprawności schematów i wprowadziłbym ręcznie do niego cały schemat ideowy (zakładam, że go masz). Na jego podstawie i na podstawie tego PDFa zrobiłbym sobie własny, elegancki rysunek płytki. Chyba bym w te dwa miesiące, może raczej jeden :wink: zdążył. Ktoś by mi tu coś tam na pewno podpowiedział...
A w dodatku byłoby jak znalazł na przyszłość... :)

prompt
-
-

Postautor: prompt » 17 mar 2004, o 12:18

Rysunek płytki w PDF-ie to tylko grafika. Zapis w Protelu to cały zbiór informacji o cechach i parametrach płytki. Jeżeli Protel nie potrafi sam tego zaimportować, to już żaden inny program za Ciebie tego nie zrobi.

Tom27
-
-

Postautor: Tom27 » 17 mar 2004, o 19:59

Dzieki wszytkim z zainteresowanie

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”