Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięPROSZE O POMOC KIT AVT-872
Moderatorzy:Jacek Bogusz, robertw, k.pawliczak, Moderatorzy
Witam. Nabylem ostatnio kit 872, - no i mam problemy z odpaleniem jego w trybie emulatora a o programatorze nie wspomne. Nie wiem w czym tkwi problem? Układ został wykonany zgodnie z opisem i instrukcja, a do tewgo starannie.Uklad zasilany 17V Nie wiem co robic? I jak narazie jestem bardzo zniechecony do tego ukladu Prosze o pomoc
Ja mam ten sam programator i nie mam z nim problemu. Jako emulatora nie używałem, ale programator działa. Zasilam go 15V. Prawdopodobnie masz źle ustawione opcje Bascoma. Zwróć uwagę, czy PCF-y sa typu PCF8574 czy PCF8574A i odpowiednio zaznacz w opcjach Bascoma Ma to ogromne znaczenie. Przy źle ustawionym typie nie ma prawa działać.
Dalej nic
Z tego co juz robilem i sprawdzale mam PCF-ki typu A i tez tak jest zaznaczone. Zmiana systemu operacyjnego nie pomaga. Powiedz mi a jak masz ustwione opoznienie na porcie LPT? Bo ja mam durnia 1600 i juz pare kombinacji probowalem i to takze nie pomoglo. Jak skala ani ruszyc.
Jeszcze pozostaje mi pojechac o nowe PCFki i inne elementy Moze to pomoze Sam nie wiem.
Jeszcze pozostaje mi pojechac o nowe PCFki i inne elementy Moze to pomoze Sam nie wiem.
wiem co jest grane
w tym kicie śą 2 blędy przy jamperkach,zobacz sciezki są inaczej niz na schemacie.
pozdrawiam
pozdrawiam