Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Specyfikacja USB

Rufi
-
-
Kontaktowanie:
Specyfikacja USB

Postautor: Rufi » 3 kwie 2003, o 09:51

Witam serdecznie poszukuję specyfikacji USB. Konkretnie to mam wygłosić seminarium na temat zasady działania. Wiekszość stron pokazuje specyfikację, a to nie wszystko co mi potrzeba. Muszę wytłumaczyc co się dzieje w trakcie przesyłania, jak to jest zrealizowane noi będę musiał chyba napisać program do komunikacji komputera z małym urządzeniam PDA przez USB. Może ktos sie takimi sprawami zajmował? Może zna jakaś literaturę do USB? Będę niezmiernie wdzieczny.
Pozdrawiam Piotrek

Jurek Szczesiul

opisy usb

Postautor: Jurek Szczesiul » 3 kwie 2003, o 13:34

Troche pogladowo popisalem w EP 9,10 / 2002.
Po polsku nic nie ma. Szukaj np. w Amazonie - tam
maja kilka dobrych pozycji ang.
Przyklad komunikacji teraz sie robi na ftdi - prosto & latwo ale niestety malo edukacyjnie. Ja sobie dopiero zaczynam testowa obsluge HID. Odezwij sie na grupie ep albo p.m.e. - moze odpowie KrzysiekS - robil HID na pdiusb11 i picu.

Pozdrowienia
J.S.

moriarti
-
-

Postautor: moriarti » 14 sie 2004, o 09:45

Spoko nie trzeba sie trudzić zajżyj na strone www.usb.org
Tam jest kompletna dokumentacja do tego zagadnienia. Niestety jest troszkę przydługa :(

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”