Mam drukarkę hp 930c która drukuje ale: tylko tekst w wordzie i zdjęcia.
Nie drukuje natomiast równań pisanych edytorem równań. oraz rysunków ale na tej zasadzie że otwieramy plik worda np na 20 stronie z 30 na których są równania jakieś rysunki i tekst. ze strony 20 zostanie wydrukowane wszystko oprócz równań natomiast pozostałe strony zostaną wydrukowane bez równań i rysunków tylko sam tekst.
Wiem że drukarka jest sprawna bo przecież drukuje, mam powyżej 50 % tuszu jadę na orginałach zakupiłem je jakieś 4 mc-e, nie zaschły mi bo drukuje zdjęcia np w acdsee, sterowniki mam ściągnięte ze strony HP
Jeżeli ktoś wie co się dzieje ze sprzętem z góry dziękuję za pomoc.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięHP 930C problem z wydrukiem?
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, Moderatorzy
Mam taką samą drukarkę i też miałem podobny problem - moja nie drukowała mi tabelek. Ja też wgrywałem nowe z netu, ale to tylko gmatwało mi całą robotę.
Jeśli wydruki robisz z Worda to spróbuj wejść w "narzędzia", "opcje" i wybierz "zgodność". Poszukaj tam opcji "układ strony na podstawie metryki drukarki" i zaznacz go. Myślę, że to powinno pomóc. Wgrywanie nowych sterowników nie zawsze pomaga i proponuję Ci wgrać oryginalne sterowniki, które dostałeś z drukarką.
Jeśli wydruki robisz z Worda to spróbuj wejść w "narzędzia", "opcje" i wybierz "zgodność". Poszukaj tam opcji "układ strony na podstawie metryki drukarki" i zaznacz go. Myślę, że to powinno pomóc. Wgrywanie nowych sterowników nie zawsze pomaga i proponuję Ci wgrać oryginalne sterowniki, które dostałeś z drukarką.
Znaczy tak jak ja napisalem wczesniej...Wgrywanie nowych sterowników nie zawsze pomaga i proponuję Ci wgrać oryginalne sterowniki, które dostałeś z drukarką.
No z drukarkami juz tak czasem jest, ja mam Lexmarka Z32 i tez najlepiej mi dziala na oryginalnych sterach z plyty.
(Do tej pory pod XP nie chce dzialac... )
Re: HP 930C problem z wydrukiem?
mialem taki problem u znajomych i odinstalowalem fabryczne sterowniki i zainstalowalem z win XP chodzi prawidłowoMam drukarkę hp 930c która drukuje ale: tylko tekst w wordzie i zdjęcia.
Nie drukuje natomiast równań pisanych edytorem równań. oraz rysunków ale na tej zasadzie że otwieramy plik worda np na 20 stronie z 30 na których są równania jakieś rysunki i tekst. ze strony 20 zostanie wydrukowane wszystko oprócz równań natomiast pozostałe strony zostaną wydrukowane bez równań i rysunków tylko sam tekst.
Wiem że drukarka jest sprawna bo przecież drukuje, mam powyżej 50 % tuszu jadę na orginałach zakupiłem je jakieś 4 mc-e, nie zaschły mi bo drukuje zdjęcia np w acdsee, sterowniki mam ściągnięte ze strony HP
Jeżeli ktoś wie co się dzieje ze sprzętem z góry dziękuję za pomoc.