Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

HP 930C problem z wydrukiem?

Daru_sz
-
-
HP 930C problem z wydrukiem?

Postautor: Daru_sz » 16 lut 2004, o 22:58

Mam drukarkę hp 930c która drukuje ale: tylko tekst w wordzie i zdjęcia.
Nie drukuje natomiast równań pisanych edytorem równań. oraz rysunków ale na tej zasadzie że otwieramy plik worda np na 20 stronie z 30 na których są równania jakieś rysunki i tekst. ze strony 20 zostanie wydrukowane wszystko oprócz równań natomiast pozostałe strony zostaną wydrukowane bez równań i rysunków tylko sam tekst.
Wiem że drukarka jest sprawna bo przecież drukuje, mam powyżej 50 % tuszu jadę na orginałach zakupiłem je jakieś 4 mc-e, nie zaschły mi bo drukuje zdjęcia np w acdsee, sterowniki mam ściągnięte ze strony HP
Jeżeli ktoś wie co się dzieje ze sprzętem z góry dziękuję za pomoc.

czarutek

Postautor: czarutek » 20 lut 2004, o 13:08

Coś nikt nie odpowiada, chyba będę musiał uśpić węża i kupić kartridże... :lol:

snaffie
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: snaffie » 21 lut 2004, o 02:25

Slyszalem juz wczesniej o problemach ze sterami do tych drukarek i innych hp.
Moim zdanie powinienes uzyc jakichs starszych sterow, jakich wczesniej uzywales, kiedy bylo dobrze...

Awatar użytkownika
Piotr36
-
-

Postautor: Piotr36 » 29 lut 2004, o 15:11

Mam taką samą drukarkę i też miałem podobny problem - moja nie drukowała mi tabelek. Ja też wgrywałem nowe z netu, ale to tylko gmatwało mi całą robotę.
Jeśli wydruki robisz z Worda to spróbuj wejść w "narzędzia", "opcje" i wybierz "zgodność". Poszukaj tam opcji "układ strony na podstawie metryki drukarki" i zaznacz go. Myślę, że to powinno pomóc. Wgrywanie nowych sterowników nie zawsze pomaga i proponuję Ci wgrać oryginalne sterowniki, które dostałeś z drukarką.

snaffie
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: snaffie » 1 mar 2004, o 02:03

Wgrywanie nowych sterowników nie zawsze pomaga i proponuję Ci wgrać oryginalne sterowniki, które dostałeś z drukarką.
Znaczy tak jak ja napisalem wczesniej...
No z drukarkami juz tak czasem jest, ja mam Lexmarka Z32 i tez najlepiej mi dziala na oryginalnych sterach z plyty.
(Do tej pory pod XP nie chce dzialac... :oops: )

mckwacz11
-
-

Re: HP 930C problem z wydrukiem?

Postautor: mckwacz11 » 1 cze 2005, o 22:45

Mam drukarkę hp 930c która drukuje ale: tylko tekst w wordzie i zdjęcia.
Nie drukuje natomiast równań pisanych edytorem równań. oraz rysunków ale na tej zasadzie że otwieramy plik worda np na 20 stronie z 30 na których są równania jakieś rysunki i tekst. ze strony 20 zostanie wydrukowane wszystko oprócz równań natomiast pozostałe strony zostaną wydrukowane bez równań i rysunków tylko sam tekst.
Wiem że drukarka jest sprawna bo przecież drukuje, mam powyżej 50 % tuszu jadę na orginałach zakupiłem je jakieś 4 mc-e, nie zaschły mi bo drukuje zdjęcia np w acdsee, sterowniki mam ściągnięte ze strony HP
Jeżeli ktoś wie co się dzieje ze sprzętem z góry dziękuję za pomoc.
mialem taki problem u znajomych i odinstalowalem fabryczne sterowniki i zainstalowalem z win XP chodzi prawidłowo

Wróć do „Serwis urządzeń elektronicznych”