Witam serdecznie poszukuję specyfikacji USB. Konkretnie to mam wygłosić seminarium na temat zasady działania. Wiekszość stron pokazuje specyfikację, a to nie wszystko co mi potrzeba. Muszę wytłumaczyc co się dzieje w trakcie przesyłania, jak to jest zrealizowane noi będę musiał chyba napisać program do komunikacji komputera z małym urządzeniam PDA przez USB. Może ktos sie takimi sprawami zajmował? Może zna jakaś literaturę do USB? Będę niezmiernie wdzieczny.
Pozdrawiam Piotrek
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięSpecyfikacja USB
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
opisy usb
Troche pogladowo popisalem w EP 9,10 / 2002.
Po polsku nic nie ma. Szukaj np. w Amazonie - tam
maja kilka dobrych pozycji ang.
Przyklad komunikacji teraz sie robi na ftdi - prosto & latwo ale niestety malo edukacyjnie. Ja sobie dopiero zaczynam testowa obsluge HID. Odezwij sie na grupie ep albo p.m.e. - moze odpowie KrzysiekS - robil HID na pdiusb11 i picu.
Pozdrowienia
J.S.
Po polsku nic nie ma. Szukaj np. w Amazonie - tam
maja kilka dobrych pozycji ang.
Przyklad komunikacji teraz sie robi na ftdi - prosto & latwo ale niestety malo edukacyjnie. Ja sobie dopiero zaczynam testowa obsluge HID. Odezwij sie na grupie ep albo p.m.e. - moze odpowie KrzysiekS - robil HID na pdiusb11 i picu.
Pozdrowienia
J.S.
Spoko nie trzeba sie trudzić zajżyj na strone www.usb.org
Tam jest kompletna dokumentacja do tego zagadnienia. Niestety jest troszkę przydługa
Tam jest kompletna dokumentacja do tego zagadnienia. Niestety jest troszkę przydługa