Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Pominięcie zapisu programu do wybranej komórki w pamięci Fla

ozman
-
-
Pominięcie zapisu programu do wybranej komórki w pamięci Fla

Postautor: ozman » 15 sty 2004, o 11:44

sh.

Padły mi dwie komórki w obszarze pamięci programu (90s8535) i BASCOM niechce zapisywać gdy je napotka.

Jak w Bascomie wyłączyć z zapisu uszkodzone komórki?

Awatar użytkownika
gawel
-
-

Postautor: gawel » 15 sty 2004, o 13:00

A na jakiej podstawie to stwierdzasz? Skąd wiesz, że tylko dwie? Co zrobiłeś, że tak się stało? Możesz w tej chwili widzieć tylko czubek gury lodowej. Masz bardzo duże sanse na potrzebę nabycia następnego.

ozman
-
-

Postautor: ozman » 15 sty 2004, o 19:21

Bo jak napiszę program o małej objętości to się wgrywa i procek działa ok.

jak wgram duży plik i ściągnę go potem z proca to widzę gdzie mam FF i sprawdziłem przez zapis tych kom. że to one są na 100% złe

Awatar użytkownika
gruszek
-
-

Postautor: gruszek » 7 lut 2004, o 12:10

jest cos takiego jak ORG #100H <--nie wiem czy dobrze zacytowalem ;) chodzi o to ze program zaczynal sie bedzie od komorki 100H, wiec teoretycznie mogl bys moze zaczac od miejsca "za" tymi komorkami ale nie wiem czy mozna w ogole cos takiego zrobic, nigdy nie probowalem a nawet nie wiem jak DOKLADNIE dziala ta komenda (asembler). najgorzej jesli masz pod koniec pamieci de dziury. hehe.

Wróć do „Projektowanie PCB, programy EDA, CAD, narzędziowe”