Mam taki problem;
Procesor WinChip 233Mhz podkręciłem do 300Mhz ale komputer się załacza i niemożna nawet wejśc do biosa i w ogule nieuruchamia mi detektora twardego dysku.Poprostu stoi w miejscu...
Później chcę zrobic go na 266Mhz i w sumie na początku wszystko gra ale podczas gdy załacza sie windows wyskakuje takie coś:
"Nieprawidłowe wywołanie dynamicznego łącza VxD do urzadzenia 3,usługa B
Konfiguracja systemu Windows jest nieprawidłowa.
Uruchom ponownie Instalatora Windows alby usunąc preblem.
"
I po chwili wyskakuje "Teraz można bezp. wyl komp."
I tak jest nawet jak próbuje zainstalowac ponownie Win98SE
Wie ktos co to może być?
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięProblem z podkręceniem procka.
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
300MHz z WinChip-a ?? Gratulacje pobiles chyba wszelkie rekordy. Te procki nie kreca sie zbyt dobrze, a na wynik wplyw ma wiele czynnikow m.in. napiecie zasilania oraz duze znaczenie w sukcesie ma dobre chlodzenie. Podkrecony procesor wydziela wiecej ciepla i trzeba je skuteczniej odprowadzac.
Zajrzyj na forum Tweak'a tam predzej znajdziesz odpowiedz.
www.tweak.pl
Pozdro
Dexter
Zajrzyj na forum Tweak'a tam predzej znajdziesz odpowiedz.
www.tweak.pl
Pozdro
Dexter
Dzięki kolego Dexter
A co najlepsze to zrobiłem tak że i na 300Mhz odpalił ale za to niestety niedziała mi przycisk RESET-u i nieswieci dioda POWER.
Reszta działa.
Niestety z tego co pisza ludzie i ja sam w domu kombinowałem wiem że nie da się "normalnie" podkręcić tego procka.
Co do radiatora to lekko sie nagrzewa,naprawde.
Dałem spowrotem na 233Mhz i jakos się kula
Dzieki za odp.
A co najlepsze to zrobiłem tak że i na 300Mhz odpalił ale za to niestety niedziała mi przycisk RESET-u i nieswieci dioda POWER.
Reszta działa.
Niestety z tego co pisza ludzie i ja sam w domu kombinowałem wiem że nie da się "normalnie" podkręcić tego procka.
Co do radiatora to lekko sie nagrzewa,naprawde.
Dałem spowrotem na 233Mhz i jakos się kula
Dzieki za odp.