Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięRS232 w kompie
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Siemanko.
Czy ktoś może dać mi rade co zrobić z niedziałającymi liniami TxD i RxD portu rs232. Pozostałe linie działają. Wydaje mi się, że na RxD poszło 24V, ale nie jestem pewien.
Pomóżcie.
Czy ktoś może dać mi rade co zrobić z niedziałającymi liniami TxD i RxD portu rs232. Pozostałe linie działają. Wydaje mi się, że na RxD poszło 24V, ale nie jestem pewien.
Pomóżcie.
No i udało się. Przyznam że nie była to łatwa robota bo do dyspozycji miałem zwyczajną lutownicę pistoletową, ale rzecz w tym ze układy 185 można zastąpić układami 232 tak jak kolega napisał kilka postów wyżej i wszystko działa jak należy.Skąd je zdobyć?? Wystarczy zwykła stara płyta nawet AT, której zdobycie to rzaden problem.Towar taki można kupić za śmieszne pieniądze, więc nie trzeba szukać tych układów w sklepach elektronicznych.