Czy ktoś wie gdzie można kupić w Polsce kompilator C o nazwie CodeVisionAVR firmy www.hpinfotech.ro . Wiem, że można to kupić przez net np w Belgii http://www.delcomp.com/indexcv.htm
Przy okazji czy ktoś użytkuje ten kompilator i co może o nim powiedzieć (zalety, wady)?
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięCodeVisionAVR - gdzie kupić ?
Moderatorzy:Jacek Bogusz, procesorowiec, r-mik, Moderatorzy
-
- -
- Kontaktowanie:
Kompilator calkiem przyzwoity, chociaz jest w nim kilka bledow, ktore niejednokrotniw spedzily mi sen z powiek, jednak autorzy mocno sie staraja, zeby je na biezaco eliminowac. Jesli w nim mnostwo gotowych bibliotek do SPI, I2C, obslugi termometrow, przetwornikow ADC i DAC itd.... Ja jestem z niego bardzo zadowolony, uzywam go juz ponad rok. Wczesniej uzywalem kompilator IAR, ale do moich aplikacji w zupelnosci wystarcza CodeVision. Goraco polecam, nie wiem kto jest dystrybutorem w Polsce, ja zakupilem go w Rumunii...
Jest tez jedna wada, licencja na jest na rok, pozniej zeby sciagnac nowa wersje musisz dokonac ponownego zakupu
Jest tez jedna wada, licencja na jest na rok, pozniej zeby sciagnac nowa wersje musisz dokonac ponownego zakupu
-
- -
- Kontaktowanie:
No niestety Bo nie dostaniesz hasla i nie rozpakujesz pliku *.zip z nowa wersja, ale jak sam wiesz takie rozpakowane pliki kraza po sieci w ogromnej ilosci, trzeba je tylko znalezc.. moze to nieladne rozegranie ale trzeba sobie jakos radzic. Dodam, ze numer licencji pasuje, a nikt do Ciebie sie nie przyczepi o pirata
Interesuje mnie zakup kompilatora C dla AVR tylko szukam sensownej opcji jeśli chodzi o możliwości i cenę.No niestety Bo nie dostaniesz hasla i nie rozpakujesz pliku *.zip z nowa wersja, ale jak sam wiesz takie rozpakowane pliki kraza po sieci w ogromnej ilosci, trzeba je tylko znalezc.. moze to nieladne rozegranie ale trzeba sobie jakos radzic. Dodam, ze numer licencji pasuje, a nikt do Ciebie sie nie przyczepi o pirata
W tym temacie viewtopic.php?t=8071&postdays=0&postorder=asc&start=0 niezbyt pochlebnie wyrażałeś się o tej kombinacji ja również trochę mam kłopotów z avr-gcc a uczę się i mając mało czasu trochę mi szkoda go na zastanawianie się czy ja robie błąd czy też to kompilator dlatego szukam innej ocji. Ale wypróbuję również nowe AVR-GCC i AVr StudioMoze w takim razie AVR-GCC + nowe AVR Studio. Dziala o wiele lepiej niz dotychczas
Pzdr
PZb
W tym temacie viewtopic.php?t=8071&postdays=0&postorder=asc&start=0 niezbyt pochlebnie wyrażałeś się o tej kombinacji ja również trochę mam kłopotów z avr-gcc a uczę się i mając mało czasu trochę mi szkoda go na zastanawianie się czy ja robie błąd czy też to kompilator dlatego szukam innej ocji. Ale wypróbuję również nowe AVR-GCC i AVr Studio
Wypowiedzialem sie negatywnie, ale dotyczylo to poprzedniej wersji AVR-S. Nowa (4.08) potrafi juz nie symulowac "zakomentarzowanych" fragmentow programu i nieco "naturalniej" integruje sie z AVR-GCC. Jeszcze ze dwa lata i zaczne polecac ;-0
Pzdr
PZb
Wypowiedzialem sie negatywnie, ale dotyczylo to poprzedniej wersji AVR-S. Nowa (4.08) potrafi juz nie symulowac "zakomentarzowanych" fragmentow programu i nieco "naturalniej" integruje sie z AVR-GCC. Jeszcze ze dwa lata i zaczne polecac ;-0
Pzdr
PZb