Mam dwa pytania:
1. Czy ktoś zna jakiś program w którym można budować układy, oraz który je oblicza?
2. Czy ktoś zna jakąś stronę gdzie będzie dokładnie opisana metoda superpozycji, potencjałów, prądów oczkowych itp. ?
Bardzo mi na tym zależy.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięSuperpozycja i program
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Re: Superpozycja i program
Ad.1 nie znamMam dwa pytania:
1. Czy ktoś zna jakiś program w którym można budować układy, oraz który je oblicza?
2. Czy ktoś zna jakąś stronę gdzie będzie dokładnie opisana metoda superpozycji, potencjałów, prądów oczkowych itp. ?
Bardzo mi na tym zależy.
Ad. 2 zobacz tu http://free.polbox.pl/e/elektra/teoria/teoriaspis.html
[quote="mich"]Mam dwa pytania:
Chodzi Ci o symulacje?
Pzdr
PZb
Chodzi Ci o symulacje?
Pzdr
PZb
Tak.Mam dwa pytania:
Chodzi Ci o symulacje?
Pzdr
PZb
Jeśli chodzi o symulacje to :Tak.
1. PSPICE
2. PROTEL
3. CIRCUITMAKER
i pewnie jeszcze kilka
Superpozycja i program
A jakiś program który liczy zadania metodą superpozycji, prądów pczkowych itp.
A kartka papieru ołówek i kalkulator to już nie wystarczy ?A jakiś program który liczy zadania metodą superpozycji, prądów pczkowych itp.