Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięelektronika w cdromie lg 52x
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Mam taki problem z cdromem że nie wysyła informacji o tym że płyta została już załadowana i można rozpocząć odczyt z niej. Mechanizm jest ok. Mikrostyki informujące o gotowości mechanizmu też są ok. i nie wiem zabardzo gdzie szukać dalej. Jeśli możecie to pomóżcie
- Aleksander Zawada
- Moderator
- Kontaktowanie:
Zanim wywalisz CeDeka na złom sprawdź czy wszystko OK z softwerem albo z gniazdem na płycie:
>sprawdź sterowniki
>kabelek w inne gniazdo main boardzie
>sprawdź taśmę
>zobacz zasilanie
>czasem prozaiczne przeinstalowanie WINDOWS-a pomaga
kurde no możliwości jest wiele !!!!Pytanie :coś ty robił z tym napędem bo one tak same z siebie się nie psują
też mam LG-iki (3 sztuki) w kompie i miałem podobny problem tyle , że z DVD-ROM również ładowalem plytke i gucio zero odczytu , a pozostałe dwa napęd działały bez zarzutu , dopiero oblukanie softu poskutkowalo->oprogramowanie karty DVD zrobiło zamęt
Powodzenia
>sprawdź sterowniki
>kabelek w inne gniazdo main boardzie
>sprawdź taśmę
>zobacz zasilanie
>czasem prozaiczne przeinstalowanie WINDOWS-a pomaga
kurde no możliwości jest wiele !!!!Pytanie :coś ty robił z tym napędem bo one tak same z siebie się nie psują
też mam LG-iki (3 sztuki) w kompie i miałem podobny problem tyle , że z DVD-ROM również ładowalem plytke i gucio zero odczytu , a pozostałe dwa napęd działały bez zarzutu , dopiero oblukanie softu poskutkowalo->oprogramowanie karty DVD zrobiło zamęt
Powodzenia