Gdzie moge poczytać, albo dowiedzieć się, jak kożystać z portów PC. Dokładniej jak sie wysyła do danego portu jakąś informację, albo odbiera, najlepiej za pomocą Visual Basica, bo nim potrafie sie posługiwać
Prosze pomocy!!!
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięPorty PC w Visual Basic
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Z tego co mi wiadomo to niema w zadnej z wersji VB dostepu do portow komputera. Jest dostep z poziomu zwyklego Basic'a OUT &h378,x wysyla liczbe x na port o adresie h378 czyli port drukarki, ale to tylo Qbasic ,Turbo Basic itp.
Mozna uzyskac dostep do portu takze i VB ale potrzebna jest specjalna biblioteka mozna ja napisac w Delphi albo C.
Polecam przejscie na Delphi, w wersji Delphi 1 jest dostepna funkcja
PORT[$378] := x i dziala analogicznie do basicowego OUT.
Pozdrawiam i mam nadzieje ze chociarz troche naswietlilem sprawe
Kuba
Mozna uzyskac dostep do portu takze i VB ale potrzebna jest specjalna biblioteka mozna ja napisac w Delphi albo C.
Polecam przejscie na Delphi, w wersji Delphi 1 jest dostepna funkcja
PORT[$378] := x i dziala analogicznie do basicowego OUT.
Pozdrawiam i mam nadzieje ze chociarz troche naswietlilem sprawe
Kuba
-
- -
- Kontaktowanie:
Re: Porty PC w Visual Basic
Google Twoj DrugGdzie moge poczytać, albo dowiedzieć się, jak kożystać z portów PC. Dokładniej jak sie wysyła do danego portu jakąś informację, albo odbiera, najlepiej za pomocą Visual Basica, bo nim potrafie sie posługiwać
Prosze pomocy!!!
http://www.programmersheaven.com/zone15/cat610/
Regards Jurek S.
ty posłuchaj nja akurat mam win2000
mógł byś mi przysłac tą kontrolke na adres sov@o2.pl z tym opisem, bardzo prosze, z tym chyba duzo problemu nie bedzie, z góry dzieki
mógł byś mi przysłac tą kontrolke na adres sov@o2.pl z tym opisem, bardzo prosze, z tym chyba duzo problemu nie bedzie, z góry dzieki