Mam prośbę ,otóż czy ktoś z państwa zna różnice(chodzi mi o udoskonalenia) między avr-gcc3.2 a avr-gcc3.3 ? (moze jakaś dokumentacja w *.PDF itp.)
I tak w AVREdit 3.5 z avr-gcc 3.2 aby wpisac cos do portu (np DDRA) nalezalo uzyc outp(0xff,DDRA); a juz w avr-gcc 3.3(program WinAVR) używać można DDRA=0xff;. Moje pytanie jest nastepujace : czy ktoś zna więcej ulepszeń (jakiś *.PDF ,lub własne spostrzeżenia)?
Swoją drogą zastanawiam sie kiedy avr-gcc dojrzeje do poleceń typu :
PORTB.2=1;
PIND=0;
lub mozliwością wpisywania liczb nie tylko jako 0xff lecz jako 0b01010111;
Generalnie chodzi mi o cały kurs C dla kompilatora avr-gcc 3.3 (choć programować chyba umiem ,ale chodzi o szczegóły)- takie kompedium wiedzy oferuje w helpie AvrEdit 3.5 z avr-gcc 3.2 ,jednak nie ma tego programu z wersja avr-gcc 3.3 (ubolewam nad tym) .
pozdrawiam
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięRóżnice między avr-gcc 3.2 a avr-gcc3.3
Moderatorzy:Jacek Bogusz, procesorowiec, r-mik, Moderatorzy
Różnice między avr-gcc 3.2 a avr-gcc3.3
Czesć
Tak bezpośrednio wypisanych to chyba nie będzie. Proponuję ściągnąć najnowsze wersje avr-libc doc ( są też w pdf i doczytać ) jest tam m.in. lista spraw przedawnionych.
Pozdrowienia Jurek Szczesiul
Tak bezpośrednio wypisanych to chyba nie będzie. Proponuję ściągnąć najnowsze wersje avr-libc doc ( są też w pdf i doczytać ) jest tam m.in. lista spraw przedawnionych.
Pozdrowienia Jurek Szczesiul