Witam
Mam niejaki problem z prockiem 90S8535, a mianowicie:
Po zestawieniu typowego układu z kwarcem 8MHz i układem resetującym DS1813 programuje mikrokontroler łączem ISP i wszystko jest niby OK. Załadunek przebiega poprawnie, weryfikacja również (mowa oczywiście o BASCOM AVR), ale niestety procesor tak jakby nie podejmuje pracy. Niezależne jest to od prgramu. Nawet coś tak prostego również nie działa:
----------------------
$crystal = 8000000
Do
Set Portc.0
Waitms 500
Reset Portc.0
Waitms 500
Loop
---------------------
Pin portu jest milczący. Niestety nie mam możliwości sprawdzenia czy pracuje oscylator. Czy ktoś może ma pomysł co jest grane ( mam nadzieję że procek jest nieuszkodzony)
Z góry dzięki za pomoc
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięProblem z AT90S8535
Moderatorzy:Jacek Bogusz, robertw, k.pawliczak, Moderatorzy
Nadal mikrokontroler nie reaguje
Co fakt to fakt że nie wpisałem konfiguracji portu, ale nawet wówczas kiedy istnieje (skopiowany dosłownie ostatni programik) Port C milczy jak zabity. Więc nadal jestem w kropce. Za wszelkie uwagi i sugestię dziękuję i jak się coś komuś nasunie czekam na odzew.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
pozdrawiam
Cieszę się Twoim powodzeniem, gdybyś miał inne problemy to zawsze służę pomocą.
euromatic@go2.pl
euromatic@poczta.onet.pl
i inne z tą nazwą
Grzegorz
euromatic@go2.pl
euromatic@poczta.onet.pl
i inne z tą nazwą
Grzegorz