Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięLustrzane odbicie PDF-a
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
No właśnie, jak zrobić lustrzane odbicie PDF-a (obraz płytki) ?
Re: Lustrzane odbicie PDF-a
A masz ten druk jako plik pcb?No właśnie, jak zrobić lustrzane odbicie PDF-a (obraz płytki) ?
Drukowanie
Nie znam się na tych rzeczach za bardzo, ale czy nie wystarczy po prostu po wybraniu z acrobat readera polecenia print we właściwościach drukowania ustawić "lustrzane odbicie"?
Re: Drukowanie
Nie znalazłem tej opcji drukowania w Adobe Acrobat podaj dokładnie gdzie to jest.Nie znam się na tych rzeczach za bardzo, ale czy nie wystarczy po prostu po wybraniu z acrobat readera polecenia print we właściwościach drukowania ustawić "lustrzane odbicie"?
Re: Drukowanie
Wydaje mi się że to są specyficzne cechy drivera drukarki a nie acrobata readera. Ja takich właściwości nie mam (najnowsze drivery dla HP LaserJet 4L).Nie znam się na tych rzeczach za bardzo, ale czy nie wystarczy po prostu po wybraniu z acrobat readera polecenia print we właściwościach drukowania ustawić "lustrzane odbicie"?
Lustrzane odbicie PDF
Ja to robię metodą "mechaniczną". Drukuję na igłówce epson lq-100 z podłożoną kalką ołówkową. Kalkę daję odwrotnie w ten sposób na kartce mam dwa odbicia (po dwóch stronach kartki). Oczywiście ten sposób nadaje się tylko do naświetlania na positiv, ale może komuś się przyda.
UWAGA!- do każdego wydruku TRZEBA użyć nowej czarnej kalki!
roman13
PZD
UWAGA!- do każdego wydruku TRZEBA użyć nowej czarnej kalki!
roman13
PZD
Dla tych którzy maja problem z odbiciem lustrzanym króciutki poradnik
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... 3#12296473
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... 3#12296473
Wydrukuj to na przeźroczystej foli.
Połóż wydruk na fotokopiarkę tak jak potrzebujesz i przykryj białą kartką.
Włóż w kopiarkę odpowiedni papier i wynik gotowy do prasowania.
Połóż wydruk na fotokopiarkę tak jak potrzebujesz i przykryj białą kartką.
Włóż w kopiarkę odpowiedni papier i wynik gotowy do prasowania.
Panowie odpowiadacie na post z 2003 roku - ale moze komus innemu sie przyda