Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

cd - player

Gość
cd - player

Postautor: Gość » 23 lip 2003, o 20:54

Witam!!!
Dostałem od sąsiada odtwarzacz cd - rom, postanowiłem go przerobić na odtwarzacz do starej wieży na działce, niestety nie jestem peweien jaki to typ ale raczej to będzie to SONY DRIVER UNIT MODEL NO. CDU33A-01 (odtwarzacz jest stary data produkcji 1994). odtwarzacz po podłączeniu do komputera tzn. podłączeniu tylko zasilacza bo nie mam odpowiedniel taśmy do podłączenia, działą tak sądze świeci się dioda cały czas szuflada sie wysuwa jak nacisne kalwisz ale jest jeden porblem jest tam jeden przycisk do wysywania szyflady a nie ma przycisku PLAY obawiam się że to może być przyczyną nie słyszcenia żadnego dzwięku po włożeniu płyty i podłączeniu słuchawek. Mam do was taką prośbe jeśli by ktoś mógł napisac jak można wywołać PLAY w tym cd-romie był bym bardzo wdzięczny, wkładam płyte do cd romu po chwili ją wyciągam i płyta znajduje się w tej samej pozycji co przed momentem gdy ją wkładałem, co może być tego przyczyną.

I ma jeszcze jedną porśbe znalazłem opis stabilizatora napięcia do cd romu zeby mógł działąć w samochodzie i z zasilacza znalazłem go na stronie http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/articlear_39774.html czy wprowadzilibyście do niegoa jakieś zmiany??

I czy do odtwarzania muzyki musi być tam z tyłu wsadzona zworka jeśli tak to jak mam tam pięć pinów w dwóch rzędach wygląda to mniej więcej tak : : : : : podpis powyżej tego jest taki SUB I/F

Proszę was o pomoc w tej sprawie

Gość

Postautor: Gość » 23 lip 2003, o 22:20

Podaj ile jest pinow w zlonczu gdzie podlacza sie tasiemke?

Jesli plyta jest w tym samym miejscu to moze byc silnik lub uklad sterowania silnikiem. Sproboj go odworzyc i sprawdz czy silniczek sie leko kreci (prawie dziesiec lat moze potrzebuje smarowania). Gdy wlozysz plyte to plyta powinna sie obracac aglowica z laseremprzesunac sie do srodka a soczewka probowac sie dostroic co charakteryzuje sie jej ruchami do gory i na dol.

Gość

Postautor: Gość » 26 lip 2003, o 08:04

to z pinami ma tak po 17 w dwóch rzędach

Gość

Postautor: Gość » 26 lip 2003, o 14:56

To zla wiadomosc. To jest standart SONY i od dawna nie uzywany. Raczej bedzie trodno cos znalesc. Sprawdz na plytce moze jest miejsce pod klawisz.

Gość

Postautor: Gość » 26 lip 2003, o 15:54

niestety nie ma tam miejsca na klawisz

Wróć do „Serwis urządzeń elektronicznych”