Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięTDA1562Q
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Tomasz Gumny, Futrzaczek, Adam Tatuś, Moderatorzy
Co myślicie o robieniu wzmacniacza opertego na tych końcówkach mocy??? Ma to być moja praca dyplomowa(40*70W) Może macie jakieś informacje,artykuły dot. tych scalaczków?? Prosiłbym o wszelkie porady na ten temat,najlepiej na maila lesslo@wp.pl
Z góry Dzięki!!!
Z góry Dzięki!!!
Info tutaj http://katalogi.iele.polsl.gliwice.pl/d ... 2q_n_1.pdf
jest to nota katalogowa Philipsa.
jest to nota katalogowa Philipsa.
Myślałem żeby robić wszystko od podstaw,ale NE był właśnie schemacik 4*70W więc chyba płytke zamówię w redakcji(z trawieniem dam sobie spokój bo na dyplomach i tak nie sprawdzają co jest w obódowie,z regół, a z tym otem mogą być zawsze problemy
ma to być wzmacniacz samochodowy o mocy znam ok 50Wna kanał,tak naisałem w temacie pracy.Jak na wzmaka samochodowego to dość dużo więc muszę coś wymyślić...
a jakie są parametry tego kitu? AVT-890 Wzmacniacz na Hex-Fet-ach
Może jakieś propozycje na elementach dyskretnych,tranzystorach....jakiś schemacik(najlepiej już przec kogoś sprawdzony:-)
ma to być wzmacniacz samochodowy o mocy znam ok 50Wna kanał,tak naisałem w temacie pracy.Jak na wzmaka samochodowego to dość dużo więc muszę coś wymyślić...
a jakie są parametry tego kitu? AVT-890 Wzmacniacz na Hex-Fet-ach
Może jakieś propozycje na elementach dyskretnych,tranzystorach....jakiś schemacik(najlepiej już przec kogoś sprawdzony:-)
Tak wogóle to chodze do Technikum Łączności w Gdańsku i myśle że coś tam otrafie zrobićNielepiej zabłysnąć i złożyć coś na elementach dyskretnych?
Wzmacniacze na kostkach to prosta sprawa (ale nie dla każdego)
no i jeszcze chciałbym żeby to się czymś wyróżniało sośród "setki innych"
Jakieś dodatkowe bajerki????..
xxl
MOże ten wzmacniacz niejest skomplikowany ale za to napewno niejest tak łatwy jak na TDA czy na LM
Tutaj wrzucam Ci schemat wraz opisem i parametrami:
www.ep.com.pl/archiwum/pdf/2000/11/31_33.pdf
Zapoznaj się z tym i napisz co myślisz.
Plik jest spakowany w formacie PDF*
Tutaj wrzucam Ci schemat wraz opisem i parametrami:
www.ep.com.pl/archiwum/pdf/2000/11/31_33.pdf
Zapoznaj się z tym i napisz co myślisz.
Plik jest spakowany w formacie PDF*
Dzięki za schemacik i info ale(zapomniałem na początku powiedzieć;-)Zadeklarowałem się na wzmaka samochodowego....czyli oczywiście zas 12V i potrzebuje mieć na wyj conajmniej 50W na kanał:-) Może ktoś może mi coś jeszcze poradzić??? Z góry Dzięki!!!
PS. a układzik fajny,pewnie w wolnej chwili(o ile taka nastąpi)zrobię go sobie....Dzięks
PS. a układzik fajny,pewnie w wolnej chwili(o ile taka nastąpi)zrobię go sobie....Dzięks
Hmm samochodowy 12V i do tego ma mieć 50W raczej nie wyciągniesz z 12V 50W mocy skutecznej.
Niepamiętam wzorów ale niestety żeby wyciągnąc pweną moc trzeba podac odpowiednie napiecie zasilające.A z 12V(w skokach do prawie 14V) nie dasz rady wyciągnąc tej mocy musiałbyś mieć około 24-30V...
Ale proponuje złożyć ten wzmacniacz samochodowy też na kostce TDA8571J
Schemat niestety chyba niejest dostępny ale zobacz a ofercie AVT
www.avt.com.pl w dziale audio-wzmacniacze.
Są tam dwa modele 2x40W i 4x40W (muzycznej)
Poszukam w domu schematu od tego 4x40W to napisze Ci jakie ma parametry.
Niepamiętam wzorów ale niestety żeby wyciągnąc pweną moc trzeba podac odpowiednie napiecie zasilające.A z 12V(w skokach do prawie 14V) nie dasz rady wyciągnąc tej mocy musiałbyś mieć około 24-30V...
Ale proponuje złożyć ten wzmacniacz samochodowy też na kostce TDA8571J
Schemat niestety chyba niejest dostępny ale zobacz a ofercie AVT
www.avt.com.pl w dziale audio-wzmacniacze.
Są tam dwa modele 2x40W i 4x40W (muzycznej)
Poszukam w domu schematu od tego 4x40W to napisze Ci jakie ma parametry.
Z tego co wiem to ten scalaczek o którym mówiłem ma wbudowaną przetwornice kondensatorową ale nie wiem o jakich parametrach. Wogóle cały ten układ wzmaka nie posiada ani jednego rezystorka!
Narazie jestem na wakacjach,odezwe się jak wróce i wtedy już bede myślał i robił...
Wielkie dzięki za odpowiedzi....
Narazie jestem na wakacjach,odezwe się jak wróce i wtedy już bede myślał i robił...
Wielkie dzięki za odpowiedzi....