Witam,mam w planach zbydować kolumny podłogowe zestaw dwudrożny i teraz szukam schematu naprawde dobrej zwrotnicy.
Czyli co i po co...
Proszę o jakies sensowne wypowiedzi
Słyszałem że najlepsze są kondensatory polipropynelowe jako filtr do sopranu...
Proszę o porady i sugestie.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięZwrotnice do kolumn, które najlepsze? (jakie komponenty użyć
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Tomasz Gumny, Futrzaczek, Adam Tatuś, Moderatorzy
xxl
Przypuśćmy że głosnik nisko-sredniotonowy bedzie miał 150W 8R i wysoko tonowy 100W 8R
Napewno są jakies wzory i obliczenia.
Napewno są jakies wzory i obliczenia.
hłe hłe hłe juz widze ten głośnik wysokotonwy 100W jakbys uzyl takiego do 150W srednio-nisko tonowego to juz slysze te pelne pasmo podpowiem tylko ze 100W wysokotonowe sa do tej pory tylko 2" "drivery" ale magnes takiego jednego wazy 14 kg a cena nie zchodzi poniżej 1200zł + tuba 300zł , co do zwrotnic polecam konstrukcje Mackie, JBL, Electro Voice'a i Alessisa
Byłeś na stronie: http://subwoofer.t17.ds.pwr.wroc.pl/
jak nie to zajżyj. Prawie wszystko na temat akustyki, głośnikó, wzmacniaczy i zwrotnic. Uwagi, opinie, FAQ, przykłady, wzorków trochę i sporo innych rzeczy.
PS. To nie spam Nie mam w tym żadnego interesu Staram się tylko pomóc
Tylko nie piszcie, że winni się tłumaczą
jak nie to zajżyj. Prawie wszystko na temat akustyki, głośnikó, wzmacniaczy i zwrotnic. Uwagi, opinie, FAQ, przykłady, wzorków trochę i sporo innych rzeczy.
PS. To nie spam Nie mam w tym żadnego interesu Staram się tylko pomóc
Tylko nie piszcie, że winni się tłumaczą