Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

obsługa pastylek DS1990

Jack
-
-
obsługa pastylek DS1990

Postautor: Jack » 10 lip 2003, o 10:49

Poszukuję programu w Bascomie do obsługi pastylek Dallas 1990 (rejestracja i odczyt). Było coś takiego na płycie z EP 08/2000 przy okazji miniprojektu "Blokada komputera PC" ale nie mam dojścia do tej płyty. Czy ktoś mógłby mi pomóc?

pikczu

przepisz z jakiegos listingu

Postautor: pikczu » 27 lip 2003, o 23:33

tego jest wszedzie pelno poprzeglkadaj archiwum ep iedw poprostu wytnij kawalek z jakiegos listingu
ja tak robilem tylko napotkalem maly problrm niechcialo zapisywac do pamieci 10 tabletek a jak juz sie udalo to znowu odczytywal 2 pierwsze
:evil:
kuplem centrale alarmowa z liniami zakonczonymi termometrami DS okazalo sie to wielkim nie wypalem wiec stwierdzilem ze sam napisze program alel efekt byl podobny tzn. to co pisalem na poczatku i odeslalem do avt i WRUCILI MI KASE :-)

Jack
-
-

no, właśnie ...

Postautor: Jack » 29 lip 2003, o 11:11

Dzieki za rade, ale nie jestem na tyle dobry w programowaniu, zeby jeszcze poprawiac czyjes bledy. Dlatego postaram sie uscislic moj problem: poszukuje pliku blokada_pc.bas dla kontrolera AVR - AT90S2343 (bylo to na plycie CD-EP08/2000, bylo tez na www.ep.com.pl/ftp ale teraz ftp jest juz niedostepny). Zalezy mi na zrodlowej wersji, bo chcialbym zrobic pare modyfikacji. Moze ktos mi pomoc ? Bede niesamowicie wdzieczny ...

Wróć do „Projektowanie PCB, programy EDA, CAD, narzędziowe”