Witm
Czy istnieją , a jeżeli tak to gdzie szukać schematu kabla MIDI na USB
Pozdrawiam
Edmund Dantes
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięMIDI na USB
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Nie ma takiego kabla. Standard MIDI precyzyjnie określa, jakie protokoły i jakie okablowanie jest dopuszczane do stosowania w transmisji danych. Standard ten przestrzegany jest rygorystycznie i zakłada stosowanie wyłącznie gniazd i wtyków DIN. A tak na marginesie, system MIDI to jeden z najprostszych i najwolniejszych łączy szeregowych.
-
- -
Witam
dzięki za odpowiedź . Zadalem to pytanie ponieważ sam posiadam 1 rodzaj kabl midi , sterowany z wyjścia "Joya" wiem że dostepne w handlu sa sterowane z portu drukarki faktycznie oba zakończone są wyjściem i wejściem DIN do podłączenia z instrumentem , dlatego nie widzę przeciwskazań żeby skierować komunikaty midi do wyjścia usb. Pytanie zadałem dlatego żeby podłączyć zakupiony niedawno Notebook który nie posiada karty muzycznej , a więc pozostaje mi zakup kabla z wyjścia drukarki
Pozdrawiam
Edmund Dantes
dzięki za odpowiedź . Zadalem to pytanie ponieważ sam posiadam 1 rodzaj kabl midi , sterowany z wyjścia "Joya" wiem że dostepne w handlu sa sterowane z portu drukarki faktycznie oba zakończone są wyjściem i wejściem DIN do podłączenia z instrumentem , dlatego nie widzę przeciwskazań żeby skierować komunikaty midi do wyjścia usb. Pytanie zadałem dlatego żeby podłączyć zakupiony niedawno Notebook który nie posiada karty muzycznej , a więc pozostaje mi zakup kabla z wyjścia drukarki
Pozdrawiam
Edmund Dantes