Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Multimetr w cenie ok.500zł - proszę o radę jaki?

Awatar użytkownika
Smiga
-
-
Multimetr w cenie ok.500zł - proszę o radę jaki?

Postautor: Smiga » 26 kwie 2003, o 21:32

Witam
Zamierzam zakupić multimetr w cenie ok 500zł. Powinien posiadać True RMS, możliwie maksymalną dokładność, bargraf i...
Nie wiem czy istotną rzeczą jest możliwość podłączenia do PC np. przez RS232 - czy często z tego korzystacie i najczęściej do czego?
Proszę o konkretne wskazówki i polecania jaki model, jakiej firmy jest waszym zdaniem godny zainteresowania się nim.
Przyznam się szczerze, że zainteresował mnie BRYMEN - modele BM817 i BM857.
pozdrawiam
Arek

Awatar użytkownika
Wojtek
-
-

Postautor: Wojtek » 27 kwie 2003, o 18:17

Nie wiem czy istotną rzeczą jest możliwość podłączenia do PC np. przez RS232 - czy często z tego korzystacie i najczęściej do czego?
Jeżeli będziesz robił wiele powtarzających sie pomiarów, np. w procesie produkcyjnym i będziesz chciał robić analizę wyników to dobrze by było mieć mozliwość korzystania z podłączenia do PC. W zasadzie chyba kazdy multimetr w tej cenia posiada możliwość podłączenia do PC.
Przyznam się szczerze, że zainteresował mnie BRYMEN - modele BM817 i BM857.
Moim zdaniem dobry wybór. Też uzywam miernika tej firmy i jestem zadowolony z jego możliwości.

roman13
-
-

Postautor: roman13 » 6 lip 2003, o 18:31

a nie myślałeś o meteksie? używam od czterech lat jednego zserji 46 zdaje się że 4680 - łącze do pc,dwa wyświetlacze, barek, pamięć i jestem z niego zadowolony. Ważne - stosunkowo tani!

Gość

Postautor: Gość » 6 lip 2003, o 20:53

Dzieki, ale juz kupilem - BRYMEN BM857 ... i jestem bardzo zadowolony.
Pozdrawiam
Arek

Awatar użytkownika
Smiga
-
-

Postautor: Smiga » 6 lip 2003, o 20:57

Dzieki, ale juz kupilem - BRYMEN BM857 (dokładnie 500zł) ... i jestem bardzo zadowolony.
Pozdrawiam
Arek

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”