Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięczy ktoś mi pomoże =]]
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
wiem że jest taka "zabawka" dzięki której można wiedzieć 5 sekónd przed teleponem na komórke chodzi mi o użądzenie które by odbierało sygnał o częśtotliwości komórki <900 MHz>. w momęcie jak odbieże ta częstotlowość zaczyna dawać "znaki dymne" lub zaczyna świecić dioda czy kros wie jak to zrobić ??
Urządzenie da się zrobić, musisz jednak trochę sobie poczytać. W gsm są dwie bazowe częstotliwości 900 i 1800. Dla każdej z nich stosuje się zwielokrotnienie w dziedzinie częstotliwości. Ponieważ nie jesteś w stanie odczytać ramki i zidetyfikowac wiadomości kierowane do Twojewgo telefonu, więc musisz oczekiwać odpowiedzi wysyłanej od twojego telefonu. A więc proponuje zrobic odbiornik na wszystkie częstotliwości "UP" i nasłuchiwać zmian. To chyba najprecyzyjniejsze urządzenie. byc może da się prościej, ale nie unikniesz sytuacji gdy urządzenie piszczy bardzo czesto, nawet dgy tel wyłaczony.