Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

EAGLE i połączenia

sivy
-
-
Kontaktowanie:
EAGLE i połączenia

Postautor: sivy » 2 cze 2003, o 23:33

Mam problemik :)
Chodzi o to czy ktoś wie jak można wyłączyć kolejność elementów na płytce którą robimy ze schamtu ? tzn zeby elementy na płytce nia musiały sie łaczyć w sobą w takiej samej kolejnosci jak na schemacie ... (niby połaczenie sie robi, ale zostaje nie zrootwana scierzka, co mnie denerwóje ;/ bo wyglada jak by jeszcze cos było do zrobienia)

Awatar użytkownika
Wojtek
-
-

Postautor: Wojtek » 3 cze 2003, o 06:03

Nie znam eagla ale czy nie ma tam czasami funkcji "show unruted nets" lub podobnie brzmiącej?

sivy
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: sivy » 3 cze 2003, o 07:12

oczywiście ze jest ....
Tzn jest warstwa na której sa te połaczenia, i można ukryc całą warstwe ... Ale nie w tym rzecz. Zamieszcze schamcik i wzór płytki zeby łatwiej było zrozumieć o co mi chodzi.

Jak widac na plytce wszyskie nogi sa połaczone, ale nasz "Orzełek" tego nie zauważa ....

Awatar użytkownika
Wojtek
-
-

Postautor: Wojtek » 3 cze 2003, o 18:59

Dokładnie zrozumiałem pytanie. W Traxmakerze jest tak, że jak sie wykobna polecenie Show nets > UnRouted Nets to ukrywane są nitki połączeń już wykonanych, tak jak to jest na przykładzie - widać tylko nitki połączeń nie wykonanych.

Czy w eaglu ukrywa sie wtedy cała warstwa? Może pomoże ktoś doświadczony w pracy z eaglem ? :)

sivy
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: sivy » 3 cze 2003, o 19:02

Czy w eaglu ukrywa sie wtedy cała warstwa? Może pomoże ktoś doświadczony w pracy z eaglem ? :)
No niestety tak ... Czy jest ktoś bardziej doścwiadczony w pracy z "Orłem" ?

Jonnik
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: Jonnik » 3 cze 2003, o 23:14

Wykonaj polecenie „Ratsnest", ikonka X z zielonymi kropkami.

Czy rysując ścieżki korzystasz z funkcji "Route" ? Kliknij ikonkę "Route"
a następnie na żółtą nitkę i poprowadź ścieżkę.

Być może to znasz ale w razie czego napisałem, może dopiero zacząłeś się bawić Eagle'm.

Pozdr.

sivy
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: sivy » 4 cze 2003, o 05:47

Wykonaj polecenie „Ratsnest", ikonka X z zielonymi kropkami.

Czy rysując ścieżki korzystasz z funkcji "Route" ? Kliknij ikonkę "Route"
a następnie na żółtą nitkę i poprowadź ścieżkę.

Być może to znasz ale w razie czego napisałem, może dopiero zacząłeś się bawić Eagle'm.

Pozdr.
Dziekuje bardzo !! chodzilo mi o „Ratsnest". A jak rysować ścierzki to wiem ;). jeszcze raz bardzo dziekuje

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”