szukam bascom w werrsji 2.0.1.0 czy ktoś mi może podać adres?
mój e-mail: majdej@interia.pl
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj siębascom
Moderatorzy:Jacek Bogusz, robertw, k.pawliczak, Moderatorzy
Mam pełnąwersje Bacom AVR 1.11.7.3 i nie chodzi mi symulator... Po odpaleniu i skompilowaniu pliku lcd.bas pokazuje
"Error : 40 Line : 75 Variable can not be used with RESET [PORTC] , in File : C:\PROGRAM FILES\MCS ELECTRONICS\BASCOM-AVR\SAMPLES\LCD.BAS"
i masę temu podobnych... o co chiodzi? Poza tym nie mogę włączyc przycisku "enable simulation". O co chodzi?
"Error : 40 Line : 75 Variable can not be used with RESET [PORTC] , in File : C:\PROGRAM FILES\MCS ELECTRONICS\BASCOM-AVR\SAMPLES\LCD.BAS"
i masę temu podobnych... o co chiodzi? Poza tym nie mogę włączyc przycisku "enable simulation". O co chodzi?
Hm... Bascom jakoś mi poszedł... zainstalowałem go jeszcze raz. Mam za to nowy problem. Bascom nie potrafi zidentyfikować mi procka. Złożyłem sobie programator do WinAVR. On widzi procka i go programuje, ale program i tak nie chodzi. No i gdzie jest błąd? Procek jest zapragramowany, bo mogę zczytać z niego program. Jak krok po kroku mam sprawdzać poprawność? Reset mam przez rezystor 10K do plusa i przycisk
Re: bascom
ściągnij sobie ostatnią wersję demo, a potem dograjszukam bascom w werrsji 2.0.1.0 czy ktoś mi może podać adres?
mój e-mail: majdej@interia.pl
loader z tej stronki:
http://www.angelfire.com/alt/piotrzb/
uruchamiaj ten loader zamiast właściwego exeka
Re: bascom
Informacje zawarte na tej stronie są fascynujące. Widnieje tam również odnośnik do C51 Keila (version 7). Czy zamierzasz umieścić na tej stronie analogiczny loader do tego kompilatora?
ściągnij sobie ostatnią wersję demo, a potem dograj
loader z tej stronki:
http://www.angelfire.com/alt/piotrzb/
uruchamiaj ten loader zamiast właściwego exeka
Proszę abyś w przyszłości nieco staranniej dobierał adres swoich stron. Obecny adres paskudnie kojaży się z Adminem, a jak wiesz ma on swoje metody.