Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Automatyka do obsługi fotowoltaiki

Infino
-
-
Automatyka do obsługi fotowoltaiki

Postautor: Infino » 28 maja 2019, o 13:25

Czy ktoś może przerabiał tematykę związaną z montażem fotowoltaiki i automatyki do jej obsługi?

cezik
-
-

Re: Automatyka do obsługi fotowoltaiki

Postautor: cezik » 29 maja 2019, o 10:37

Możliwości z tego zakresu jest stosunkowo dużo. Proponuje w pierwszej kolejności zgłosić się do jakiejś firmy specjalizującej się w usługach związanych z dostarczaniem oraz montowaniem tego typu urządzeń.

Nie powinno być problemu z ich doborem.
Tutaj dopytaj: https://strefaenergii.com/

Pułkownik40
-
-

Postautor: Pułkownik40 » 10 sty 2020, o 09:40

Czy ktoś może przerabiał tematykę związaną z montażem fotowoltaiki i automatyki do jej obsługi?
Myślę, że wiele cennych informacji możesz dowiedzieć się, biorąc udział w takich szkoleniach z fotowoltaiki organizowanych w Krakowie.

jno
-
-

Postautor: jno » 18 kwie 2025, o 07:01

Zależy mi na montażu klimatyzacji, ale totalnie nie chcę, żeby potem wszędzie wisiały jakieś kable, listwy itp. Mieszkanie już wykończone, nie chcę kuć ścian. Czy ktoś wie, jak to się teraz robi w praktyce?

zidane
-
-

Postautor: zidane » 18 kwie 2025, o 08:47

W wielu przypadkach da się to poprowadzić estetycznie, szczególnie jeśli trasa nie jest zbyt długa. Na stronie https://klimatyzacja-rzeszow.pl/ można znaleźć info o tym, jak wygląda montaż – często robi się to po ścianie, w białych maskownicach, które są dość dyskretne. Warto też zapytać ekipę o możliwe trasy i sposób montażu przy konkretnym układzie mieszkania. Im wcześniej to przegadasz, tym większa szansa, że wszystko będzie wyglądać schludnie.

Wróć do „Automatyka domowa, ogrodowa i wszelka bytowa”