Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięCo sądzicie o Google Glass?
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Czy uważacie, że mają szanse zaistnieć na rynku? Niektórzy twierdzą, że zastąpią smartfony. Na filmikach promocyjnych widać, że posiadają naprawdę duże możliwości - robienie zdjęć, kamerowanie, wbudowany GPS, dostęp do Internety, a wszystko sterowane głosem. Co do ceny, to nie jest jakoś specjalnie wygórowana, bo firmy produkujące oprogramowanie mogły nabyć nowy gadżet Google za 1,5 tyś. dolarów.
Re: Co sądzicie o Google Glass?
Jest jeden wielki i nie do ominięcia minus. Będą wiedzieć o tobie dokładnie wszystko, gdzie jesteś, co robisz itp.
Niestety to jest cena postępu technologicznego.
Niestety to jest cena postępu technologicznego.
Muszę przyznać, że to bardzo ciekawy wynalazek. U mnie smartfona na pewno nie zastąpią, lecz nie wykluczam w przyszłości zakupu Google Glass w celu przetestowania ich, a może i stałego użytkowania.
Google Glass dla mnie taka zabaweczka , jeśli używałbym go to pewnie rozpraszałby mnie na ulicy.
imo, kolejna rzecz do kontrolowania ludzi i reklamowania co popadnie ;p
Właśnie czy wyświetlanie wszystkiego przed oczami nie zasłania Ci niczego? poza tym jednak 1,5 tys $ to jednak dosyć sporo na nasze by były ponad 5 tys. Nawet najlepszy smartfon jest dwa razy tańszy a nie każdy może sobie pozwolić na wydatek nawet na smartfon średniej klasy już nie mówiąc o okularach, które są dwa razy droższe. Dlatego póki nie stanieje to myślę, że nie odniesie sukcesu (chyba, że wśród bogatszej części społeczeństwa)
Przecież wszędzie się pisze, że to jeden wielki niewypał A wy o zaletach ?
Google Glass to na pewno przyszłość, co ciekawe te okulary stosował nawet asystent trenera Diego Simeone z klubu Atletico Madryt. Okulary pokazywały mu wszystkie najważniejsze staty, takie jak: strzały, podania, posiadanie piłki.
Może były by i ciekawe gdyby nie cena. Cena jest zaporowa więc i same okulary się nie rozprzestrzenią...
Ot taki gadźet dla tych bogatszych.
Ot taki gadźet dla tych bogatszych.
Gadżet nikomu do niczego niepotrzebny. A poza tym bardzo ubogie możliwości. Lipa jednym słowem.
A testowałeś Google Glass w ogóle? Po Twoim poście wnioskuję, że nie
Jak dla mnie to już przesada i nie chciałabym posiadać czegoś takiego. Wystarczy że już za pomocą smartphona można tak dużo zdziałać i to szybciej i lepiej niż na nie jednym laptopie.
Kiedyś może będzie to przyszłością, na szczęście jeszcze nie teraz (przynajmniej dla mnie) Jakoś nie przekonuje mnie taki gadżet.
- AndrzejWielicki
- -
- Kontaktowanie:
Do osób które mówią o inwigiliacji i braku prywatności: już teraz podajecie korporacji Google swoje dane na tacy używając gmaila, androida, wyszukiwarki. Nie potrzeba używać google glass zeby wszystko było o Was wiadomo.
-
- -
Na pewno by miało wzięcie, ludzie lubią gadżety.
-
- -
- Kontaktowanie:
Wydaje mi się, że to gadżet, który cieszyłby się tylko chwilowym zainteresowaniem. Minusem jest napewno wysoka cena, więc raczej tylko dla bogatszych.
Fajna zabawka, ale na chyba nawet Google się z tego powoli wycofuje, bo jakoś szału nie zrobiło
-
- -
Jeszcze będzie tak, że konkurencja ich prześcignie, jeżeli już tego nie zrobiła. Ciekawe jak na to zareagują.
Myślę, że temat z Google Glass jeszcze powróci. Wydaje mi się, że technologia jeszcze nie jest zbyt dostateczna aby można ją do takich celów wykorzystać. Trzeba po prostu poczekać
Hejka, szukam pomysłu na jakieś gadżety reklamowe na zimę. Coś, co będzie praktyczne i przy okazji nie zrujnuje budżetu. Macie jakieś propozycje?