Witam
Chciałbym zasięgnąć informacji jakich diód podczerwieni używa się w systemach wizyjnych do podglądu w ciemności.
Oraz co najważniejsze, gdzie w Polsce można nabyć takowe akcesoria...te diody, ale także interesują mnie normalne żarówki(halogenowe?) emitujące podczerwień zamiast zwykłego światła.
Może ktoś zna adresy sklepów...najlepiej internetowych,ale jak nie ma to prosiłbym o jakikolwiek kontakt.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięDiody Podczerwieni w systemach NightVision
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
- Aleksander Zawada
- Moderator
- Kontaktowanie:
Diody podczerwieni.
nie jestem pewien, ale to chyba są takie diody, jakie siedzą w pilotach do telewizorów. W każdym razie ja kiedyś zastosowałem je do współpracy z kamerą i działało. Trzeba zastosować przynajmniej kilkanaście takich diod.
pozdr. A.Zawada
pozdr. A.Zawada
Diod
Wlasnie chyba nie do konca takie. Probowalem z takimi, mają za małą moc, a przy zwiekszeniu zasilania po prostu się wypalają.
To musi być coś mocniejszego, są nawet przeciż latarki emitujące podczerwień.
A może też ktoś orientuje się gdzie dostać filtr przepuszczający tylko podczerwień ze zwykłego światła???
To musi być coś mocniejszego, są nawet przeciż latarki emitujące podczerwień.
A może też ktoś orientuje się gdzie dostać filtr przepuszczający tylko podczerwień ze zwykłego światła???