Mam prośbę, czy pomoże mi ktoś to rozwiązać?
nie chodzi mi nawet o gotowce jakieś, chciałbym się tego nauczyć.
to jest forum pasjonatów elektroniki, może tutaj znajdę pomoc?
zna ktoś jakieś linki do stron, na których jest wytłumaczone jak takie coś rozwiązywać?
Głównie chodzi o zadania z listy 1 : 3,4,5
a z listy 2: 1,5 (niektóre zad się powtarzają dlatego ich nie wymieniam ponownie)
Jeżeli ktoś mógł by rozpisać w jaki sposób to rozwiązuje zadanie z listy 2: 1 oraz to z licznikami synchronicznymi 3 bitowymi.
Starałem się te zadania zrozumieć ale strasznie ciężko mi idzie.
Będę wdzięczny za każdą pomoc .
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięZadania z elektroniki cyfrowej i mikroprocesorowej
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
- Paweł Legionowo
- -
Re: Zadania z elektroniki cyfrowej i mikroprocesorowej
Polecam Ci książkę Wojciecha Głockiego "Układy Cyfrowe" tam są tego typu zadania objaśnione w prosty sposób. Jest na allegro, na olx nawet za 15zł się trafia.
Pozdrawiam, Paweł
Zajmuję się montażem anten w Legionowie i Warszawie Białołęce - rabat na usługi dla forumowiczów
Pozdrawiam, Paweł
Zajmuję się montażem anten w Legionowie i Warszawie Białołęce - rabat na usługi dla forumowiczów
Ostatnio zmieniony 18 gru 2017, o 17:18 przez Paweł Legionowo, łącznie zmieniany 1 raz.
W google wpisalem autora oraz tytul Pierwszy link jest do ksiazki pdf czy jest legalny nie wiem ale podobno udostepnianie jest piractwem a nie sciaganiePolecam Ci książkę Wojciecha Głockiego "Układy Cyfrowe" tam są tego typu zadania objaśnione w prosty sposób. Jest na allegro, na olx nawet za 15zł się trafia.
Dziękuję za pomoc. Zobaczę za tą książką
Czytałem dział poświęcony o multiplekserach i demultiplekserach lecz dalej tego nie rozumiem jak zrobić zadanie 5 z 2 listy