Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięWyrzucanie pustych tonerów do kosza?
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
-
- -
Czy puste tonery z drukarki można wyrzycać do kosza? Jak sytuacja wygląda prawnie?, bo muszę coś z nimi robić bo zrobił mi się już bałagan w pokoju.
Re: Wyrzucanie pustych tonerów do kosza?
Oddaj stary kartridż do sklepu, w którym kupujesz nowy. Kumpel, który pracuje w takim sklepie powiedział mi kiedyś, że tak wolno. Zakładam, że w każdym sklepie coś takiego funkcjonuje.
Ja idę do sklepu za rogiem, oddaję stare i za 24 h odbieram je pełne. 7€ za sztukę. Może w Polsce cuś podobnego znajdziecie.
tylko ciekawe czy w takim czasie i takiej cenie ja to oddaję do skupu to zawszę mam parę złotych na nowy toner albo do nadleśnictwa na zbiórkę, raz nawet drzewo sadziłamJa idę do sklepu za rogiem, oddaję stare i za 24 h odbieram je pełne. 7€ za sztukę. Może w Polsce cuś podobnego znajdziecie.
utylizacja, utylizacja i jeszcze raz utylizacja. Druga sprawa to mozesz zamówić proszek i sam nabić toner. JA robie tak że kupuje toner raz na jakiś czas i napełniam go wielokrotnie, do momentu aż mi padnie. Polecam zdecydowanie to rozwiązanie. koszty eksploatacji jadą do minimum
Jak mam większą ilość pustych pojemników po tuszach i tonerach, to dzwonie do firmy Adaso i nawet na tym zarabiam.
-
- -
Ja od jakiegoś czasu składuję w pokoju, ale już czas żeby coś z tym zrobić..
Kilkukrotnie można go napełnić proszkiem zanim zakończy żywot
Wielu autorów tekstów i opracowań blogoów próbują udowadniać założone wcześniej tezy. To zdanie ewidentnie tyczy się też do wielu tekstów w internecie. Widząc blog opłacalny biznes o finansach i ekonomii jestem pozytywnie zaskoczony. Autorzy wliczają cenę zmywarki do ceny eksploatacji, bo jest to logiczne. Dodatkowych kosztach mycia zmywarki na pusto, a już kosztów mycia zlewu nie policzyłli niektórzy bo są niskie. Do tego wyłóż naczynia na suszarkę, a potem wyczyść samą suszarkę. No i jeśli myjesz naczynia w dwóch miskach w ciągu 15 min. Na koniec to już w ogóle niektórzy nie oszczędzają czasu, bo w zmywarce 3 godziny, a ręcznie 15 min. Do zmywarki musisz się schylać, a przy zmywaniu ręcznym stoisz w naturalnej prostej pozycji. Mycie w zmywarce niszczy naczynia i o tym wielu blogerów finansowych boi się chyba pisać, bo ich teksty sponsorują producenci zmywarek.
Wielu autorów tekstów i opracowań blogoów próbują udowadniać założone wcześniej tezy. To zdanie ewidentnie tyczy się też do wielu tekstów w internecie. Widząc blog opłacalny biznes o finansach i ekonomii jestem pozytywnie zaskoczony. Autorzy wliczają cenę zmywarki do ceny eksploatacji, bo jest to logiczne. Dodatkowych kosztach mycia zmywarki na pusto, a już kosztów mycia zlewu nie policzyłli niektórzy bo są niskie. Do tego wyłóż naczynia na suszarkę, a potem wyczyść samą suszarkę. No i jeśli myjesz naczynia w dwóch miskach w ciągu 15 min. Na koniec to już w ogóle niektórzy nie oszczędzają czasu, bo w zmywarce 3 godziny, a ręcznie 15 min. Do zmywarki musisz się schylać, a przy zmywaniu ręcznym stoisz w naturalnej prostej pozycji. Mycie w zmywarce niszczy naczynia i o tym wielu blogerów finansowych boi się chyba pisać, bo ich teksty sponsorują producenci zmywarek.
Ostatnio zmieniony 4 cze 2019, o 18:26 przez feul, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- -
- Kontaktowanie:
Ja też mam już kilka pustych tonerów do pozbycia się. A czy można je oddać w dowolnym sklepie, w którym sprzedają tonery? Czy muszę wtedy coś kupić? Tonery najczęściej zamawiam przez Internet.