Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięPodajcie powód
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, Moderatorzy
- Jacek Bogusz
- -
- Kontaktowanie:
Krótko mówiąc-zainteresowanie naszą inicjatywą jest bardzo małe. Mamy do rozdania bardzo fajne, atrakcyjne, kosztowne podzespoły w zamian za pomysł i jego opis. Wystarczy tylko tyle! Czy możecie mi zdradzić, dlaczego zainteresowanie jest tak małe? Osobiście, gdybym tylko miał możliwość (niestety, jako osoba z wewnątrz nie mogę), to bardzo chętnie przyjąłbym sterownik PLC z Ethernetem i oprogramowaniem do jakiejś "zabawki" w domu czy ogrodzie . Sterowania żaluzjami, drzwiami, piecem, czymkolwiek! Dlaczego nie chcecie od nas tych prezentów? Czy mówiąc słowami wieszcza "duch w narodzie umiera"??? Czy mamy coś zmienić w zasadach i/lub regulaminie?
PS
Tu są podzespoły, a będzie ich więcej!
http://ep.com.pl/Klub-Aplikantow-Probek.html
PS
Tu są podzespoły, a będzie ich więcej!
http://ep.com.pl/Klub-Aplikantow-Probek.html
Re: Podajcie powód
Ja właśnie wysłałem zgłoszenie.
Może brakuje pionierów, którzy przetrą szlak pozostałym
Może brakuje pionierów, którzy przetrą szlak pozostałym
- Jacek Bogusz
- -
- Kontaktowanie:
Potwierdzam, dotarło
Gdybym umiał programować cokolwiek innego poza procesorami atmela i w języku innym niż tylko Basxcom to pewnie bym i się zgłosił.
Tam są gotowe sterowniki PLC, które można programować graficznie. (prostszego środowiska programistycznego już chyba nie da się wymyślić)Gdybym umiał programować cokolwiek innego poza procesorami atmela i w języku innym niż tylko Basxcom to pewnie bym i się zgłosił.
- Jacek Bogusz
- -
- Kontaktowanie:
Są też układy scalone do aplikacji - nie trzeba nic programować. Wystarczy pomysł. Fakt, że współczesny świat jest coraz bardziej cyfrowy, ale będziemy szukali różnych podzespołów. Napiszcie, co Was interesuje.
A tak w ogóle, to jest jakiś uzgodniony okres przyjmowania zgłoszeń na daną próbkę? Np. miesiąc od opublikowania próbki w EP?
Byłem przekonany, że próbki rozeszły się w oka mgnieniu! A one leżą i czekają??? Mam fajny pomysł na zastosowanie sterownika PLC i drugi nie mniej ciekawy na sterownik LED. Niestety, zawodowy kalendarz mam wypełniony do połowy maja, a w kilka wolnych niedziel oddam całego siebie rodzinie. Chyba nie ma sensu, żebym blokował próbki do czerwca.
PozdrA
PozdrA
Co do propozycji, to coś takiego wygląda interesująco:Są też układy scalone do aplikacji - nie trzeba nic programować. Wystarczy pomysł. Fakt, że współczesny świat jest coraz bardziej cyfrowy, ale będziemy szukali różnych podzespołów. Napiszcie, co Was interesuje.
http://mikrokontroler.pl/content/rs-com ... cje-nowych
A na jaki adres należy wysyłać zgłoszenia ? Bo coś mi do głowy wpadło i sądzę że jest to ciekawy pomysł.
- Jacek Bogusz
- -
- Kontaktowanie:
Wszystko jest tutaj viewtopic.php?f=82&t=22946, ale z tego co widziałem, to już sobie poradziłeś . Pomysł bardzo fajny, są bardzo duże szanse na otrzymanie sterownika!
A gdzie kolega widział ? Udostępniłem coś ? Bo nawet nie wiem.
- Jacek Bogusz
- -
- Kontaktowanie:
Dotarł e-mail z fajną aplikacją dla sterownika. Myślałem, że od Ciebie
Nie, ja dopiero zaczynam pisać.
Sądzę że też mam ciekawy pomysł, ale jeśli udało by się otrzymać ten sterownik to i tak niestety nie zostanie w moich rękach.
Sądzę że też mam ciekawy pomysł, ale jeśli udało by się otrzymać ten sterownik to i tak niestety nie zostanie w moich rękach.
To ja się przypomnę z pytaniem :
A tak w ogóle, to jest jakiś uzgodniony okres przyjmowania zgłoszeń na daną próbkę? Np. miesiąc od opublikowania próbki w EP?
Kiedy można spodziewać się informacji o dostaniu próbki o której się ubiegało?
Kiedy można spodziewać się informacji o dostaniu próbki o której się ubiegało?
- Jacek Bogusz
- -
- Kontaktowanie:
Chcielibyśmy, żeby próbki zostały rozdane w 2 miesiące po opublikowaniu informacji w EP. Sterowniki pojadą do kogoś w połowie kwietnia, płytka komputera Itaduino Plus i układy scalone sterowników w połowie maja.
Może warto by było umieścić na forum jakiś licznik pokazujący ile pomysłów na daną próbkę wpłynęło?
Tak to większość myśli, że na pewno jest dużo pomysłów i nie ma się szans. A tymczasem może się okazać, że próbka czeka na kogokolwiek, gdyż jest brak chętnych.
Tak to większość myśli, że na pewno jest dużo pomysłów i nie ma się szans. A tymczasem może się okazać, że próbka czeka na kogokolwiek, gdyż jest brak chętnych.
-
- -
Czy temat jest jeszcze aktualny??
- Jacek Bogusz
- -
- Kontaktowanie:
W jakim sensie aktualny? Klub funkcjonuje, ma się dobrze. Zmieniły się zasady i próbki rozchodzą się "na pniu". Szczegóły w gazecie i na http://ep.com.pl/KAP.
Mam pytanie jak jest z tymi zestawami RioTboard od Ffreescale które były na stronie contact.freescale.com/LP=674 ??
Czy zostały już rozdane, bo nie mogę znaleźć informacji na ten temat.
Czy zostały już rozdane, bo nie mogę znaleźć informacji na ten temat.