Szczęka mi lekko opadła, jak zobaczyłem te gabaryty Developer board o rozmiarach karty SD i mocy obliczeniowej PC-ta na Pentium. Coś mi mówi, że będzie popularny:
http://www.intel.com/content/www/us/en/ ... dison.html
PozdrA
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięIntel Edison
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Re: Intel Edison
Szczęka to dopiero by ci opadła jak byś zobaczył rdzeń fotonowy wykonujący operacje niemalże z prędkością światła, a nie jakieś tam nędzne 400Mhz.
Agrest: to jeszcze zależy od kilku rzeczy, np. ceny, czy możliwości podłączenia do czegokolwiek.
Wypowiedzi Rafała nawet nie chce się komentować
Wypowiedzi Rafała nawet nie chce się komentować
Chyba chodziło o to, by zrobić mniejszy komputerek niż RaspberryPi. Miniaturyzacja robi wrażenie, chociaż możliwości praktyczne wydają mi się dość wątpliwe
Tego typu układy przypominają wyciąg kawałka nawigacji samochodowej.
W sumie racja.Agrest: to jeszcze zależy od kilku rzeczy, np. ceny, czy możliwości podłączenia do czegokolwiek.
Skomentujesz jak przyjdzie na to pora. Na początku 2013 była mowa o kolejnych przyszłościowych projektach rozwojowych. Zazwyczaj jak o tym mówią, to znaczy że już są. Kwestia usprawnienia technologii do produkcji masowej.Wypowiedzi Rafała nawet nie chce się komentować