15.01.2004 serwer news.ep.com.pl obsługujacy grupy avt.ep.* został przeniesiony do innego providera.
Przeprowadzka spowodowała przenumerowanie zgromadzonych artykułów. Np. numeracja artykułów w grupie a.e.elektronika, u dotychczasowego providera kończyła się na ok. 16330, obecnie sięga zaledwie do ok. 2495. Ubocznym skutkiem tej operacji stało się ogłupienie czytników news (np. OutlookExpress).
W tej chwili, z punktu widzenia wielu użytkowników,
grupy wyglądają jak martwe, tzn:
- czytnik łączy się poprawnie z serwerem news.ep.com.pl,
- newsserwer przyjmuje wysyłane posty
jednakże:
- czytnik nie pobiera z grupy żadnych nowych listów
Rozwiązanie problemu polega na ponownym zasubskrybowaniu grupy i pobraniu od nowa wszystkich nagłówków. Obecnie dostępne są wszystkie artykuły wysłane na grupy w okresie od 01.07.2003 do dnia dzisiejszego.
--
Marek Dzwonnik
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięWAŻNE! - Grupy avt.ep.elektronika i avt.ep.bascom.
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
hm, a ja właśnie dopiero co sie zarejestrowałem na forum EP, bo jakoś przez długi długi czas nie mogłem sie przełamać, ale "martwe newsy" mnie zmusiły, a tu proszę, to wina outlooka ...
[ Dodano: 21-05-2005, 00:19 ]
hm, chyba dobrze jednak ze sie zarejestrowałem, widać wszyscy od stycznia sie przenieśli na forum hehe, no cóż, lepiej że późno zauwazyłem niż wcale
[ Dodano: 21-05-2005, 00:19 ]
hm, chyba dobrze jednak ze sie zarejestrowałem, widać wszyscy od stycznia sie przenieśli na forum hehe, no cóż, lepiej że późno zauwazyłem niż wcale
Jasne ze dobrze ze sie zarejestrowales bo po wylaczeniu users grups forum bardzo stracilo nie tylko na nowych watkach ale rowniez stracilo bardzo duza baze informacji ktore byly w nich zawarte. Teraz forum jest bardzo spokojne (czytaj malo sie dzieje) ale miejmy nadzieje ze to sie wreszcie zmieni i bedzie jak za starych dobrych czasow... chyba dobrze jednak ze sie zarejestrowałem, widać wszyscy od stycznia sie przenieśli na forum hehe, no cóż, lepiej że późno zauwazyłem niż[fade] wcale[/fade]