Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj siędo red. Artykół
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
chcialem sie dowiedziec ile wynosi gratyfikacjia finansowa za napisanie artykuły .. mam cekawy porjekt dosc dawno opracowany teraz sobie lezy w koncie i kurzy sie ,,,,,
Re: do red. Artykół
Wyręczę red. Wszystkie informacje znajdziesz tutaj http://www.ep.com.pl/?pc.htmchcialem sie dowiedziec ile wynosi gratyfikacjia finansowa za napisanie artykuły .. mam cekawy porjekt dosc dawno opracowany teraz sobie lezy w koncie i kurzy sie ,,,,,
HA HA HA.
Wiesz co, daruj sobie, szkoda Twojego cennego czasu.
Wysłałem swój artykuł, opis, zdjęcia, pomiary. Miał być przeczytany przez Redakcję za kilka dni.
Nie doczekałem się odpowiedzi, więc po jakimś czasie napisałem maila z pytaniem o artykuł.
Dostałem odpowiedź, że artykuł będzie przeczytany i za kilka dni dostanę odpowiedź (skąd ja to znam).
I tak minęło już z ... 3 miesiące, nawet nie pamiętam. Oczywiście żadnej odpowiedzi.
Owszem, Redakcja napisała, że nie bierze pod uwagę artykułów gdzie nie ma prototypów, ale biorąc pod uwagę, że tematem artykułu był zestaw głośnikowy, to wysyłanie dużej paczki ważącej około 20kg bez porozumienia z redakcją nie było najlepszym sposobem - porozumienie z redakcją było oczywiście niemożliwe, a nie będę kogoś zasypywał dziesiątkami maili.
Zresztą, Redakcja mogła napisać, żebym przysłał zestawy głośnikowe, zrobił bym to na pewno.
Zamiast tego w projektach czytelników widzimy kolejny cholerny programator scalaków czy inny niepotrzebny nikomu projekt z wykorzystaniem programowalnych układów.
Żeby nie było nieporozumień, nie mam nic do cyfrówki, ale ILEŻ MOŻNA???
Układy Audio zawsze budziły ogromne zainteresowanie, a tym bardziej zestawy głośnikowe (dodam, że ich budowa jest tania).
Tak więc szanowna Redakcjo - zamiast lecieć w przysłowiowe kulki, wystarczyło po męsku napisać, że projekt jest po prostu do dupy i go nie umieścicie - wtedy wszystko było by czarne na białym.
ps. polecam temat na elektrodzie gdzie inni wypowiadają się na temat swoich projektów podobnie.
Wiesz co, daruj sobie, szkoda Twojego cennego czasu.
Wysłałem swój artykuł, opis, zdjęcia, pomiary. Miał być przeczytany przez Redakcję za kilka dni.
Nie doczekałem się odpowiedzi, więc po jakimś czasie napisałem maila z pytaniem o artykuł.
Dostałem odpowiedź, że artykuł będzie przeczytany i za kilka dni dostanę odpowiedź (skąd ja to znam).
I tak minęło już z ... 3 miesiące, nawet nie pamiętam. Oczywiście żadnej odpowiedzi.
Owszem, Redakcja napisała, że nie bierze pod uwagę artykułów gdzie nie ma prototypów, ale biorąc pod uwagę, że tematem artykułu był zestaw głośnikowy, to wysyłanie dużej paczki ważącej około 20kg bez porozumienia z redakcją nie było najlepszym sposobem - porozumienie z redakcją było oczywiście niemożliwe, a nie będę kogoś zasypywał dziesiątkami maili.
Zresztą, Redakcja mogła napisać, żebym przysłał zestawy głośnikowe, zrobił bym to na pewno.
Zamiast tego w projektach czytelników widzimy kolejny cholerny programator scalaków czy inny niepotrzebny nikomu projekt z wykorzystaniem programowalnych układów.
Żeby nie było nieporozumień, nie mam nic do cyfrówki, ale ILEŻ MOŻNA???
Układy Audio zawsze budziły ogromne zainteresowanie, a tym bardziej zestawy głośnikowe (dodam, że ich budowa jest tania).
Tak więc szanowna Redakcjo - zamiast lecieć w przysłowiowe kulki, wystarczyło po męsku napisać, że projekt jest po prostu do dupy i go nie umieścicie - wtedy wszystko było by czarne na białym.
ps. polecam temat na elektrodzie gdzie inni wypowiadają się na temat swoich projektów podobnie.
Wiesz co ja pisałem odpowiedź na pytanie, które zadał avatar100 z Gdańska, chyba mu to wystarczyło bo nic nie odpowiedział. Współczuję Ci z powodu tych problemów ale myślę, że lepiej jak zwrócisz się do właściwej osoby z EP, bo ja taką nie jestem. Co do mojego czasu to jakoś sobie radzęHA HA HA.
Wiesz co, daruj sobie, szkoda Twojego cennego czasu....
Nieuwaznie czytsza listy od redakcji: Twoj artykul przekazalismy do redakcji Audio, ktora moze merytorycznie ocenic Twoja produkcje. To po pierwsze. Po drugie nadal nie ma modelu (warumek publikacji), o ktory osobiscie Cie prosilem. Oczywiscie, rozumiem, ze nie miales czasu odpowiedziec, ale to nie jest olewanie redakcji.
Pzdr
PZb
Pzdr
PZb
Niestety o modelu jak i wysłaniu artykułu do AUDIO dowiedziałem się właśnie w tej chwili.
Jednym z powodów napisania tego artykułu była chęć zarobienie.
Jeśli dostał bym maila z prośbą o model wysłał bym go, bo zależało mi na tych 500-800PLN.
Teraz wysłanie modelu jest prawdopodobnie niemożliwe, ponieważ nie trzymam jednych kolumn dłużej niż 2 - 3 miesiące (taki już urok DIY, ciągle trzeba budować coś nowego). Kolumny są po prostu sprzedane, a nowy właściciel raczej mi ich nie pożyczy na miesiąc.
Tak więc JA nie dostałem ani maila od Pana, ani od pana Kiśla. Być może został wysłany, nie wnikam - ja go nie dostałem.
Ale czemu tu się dziwić... przecież AKustyk nie zarobi na moim projekcie, co innego, gdybym zastosował Vife lub Peerlessa.
Jednym z powodów napisania tego artykułu była chęć zarobienie.
Jeśli dostał bym maila z prośbą o model wysłał bym go, bo zależało mi na tych 500-800PLN.
Teraz wysłanie modelu jest prawdopodobnie niemożliwe, ponieważ nie trzymam jednych kolumn dłużej niż 2 - 3 miesiące (taki już urok DIY, ciągle trzeba budować coś nowego). Kolumny są po prostu sprzedane, a nowy właściciel raczej mi ich nie pożyczy na miesiąc.
Tak więc JA nie dostałem ani maila od Pana, ani od pana Kiśla. Być może został wysłany, nie wnikam - ja go nie dostałem.
Ale czemu tu się dziwić... przecież AKustyk nie zarobi na moim projekcie, co innego, gdybym zastosował Vife lub Peerlessa.
igod napisał:
[i]a nowy właściciel raczej mi ich nie pożyczy na miesiąc.[/i]
ciesz się chłopie, że tych kolumn nie wysłałeś - prawdopodobnie więcej
byś ich nie zobaczył! Ja na zwrot wykorzystanych przez Redakcję modeli
moich projektów czekam już prawie Dwa Lata...
o losie innego projektu (wysłany 08.2002r.) nie zostałem poinformowany
wcale...
olewanie czytelników to za lekko powiedziane...
pozdrawiam wszystkich
Mirek
[i]a nowy właściciel raczej mi ich nie pożyczy na miesiąc.[/i]
ciesz się chłopie, że tych kolumn nie wysłałeś - prawdopodobnie więcej
byś ich nie zobaczył! Ja na zwrot wykorzystanych przez Redakcję modeli
moich projektów czekam już prawie Dwa Lata...
o losie innego projektu (wysłany 08.2002r.) nie zostałem poinformowany
wcale...
olewanie czytelników to za lekko powiedziane...
pozdrawiam wszystkich
Mirek