Witam,
Mam pytanie dotyczące możliwości dodawania załączników - czy jest to standardowa opcja w phpBB forum? Pytam bo widzę, że na tym forum to działa natomiast ja korzystam z innego forum (też opartego o phpBB) i tam nie ma takiej opcji. I to jest największy mankament tego forum. Może administrator by coś na ten temat napisał. Czy to się jakoś konfiguruje, czy też ktoś zmodyfikował ogólnie dostępną wersję phpBB?
Marek
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięForum phpBB a załączniki
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Admin,
Dzięki, rozumiem, że w "gołym" forum tego nie ma ale dalej to wolałbym bardziej konkretną odpowiedź. Czy mam rozumieć, że można wziąć podstawowę wersję forum, znaleźć odpowiedni, gotowy moduł, dołożyć go do forum i już działa, czy też trzeba samodzielnie modyfikować forum (a później je testować i zainstalować na produkcyjnym serwerze)? Istotne pytanie jest czy są gdzieś już gotowe takie moduły (instalacja -> mały nakład pracy), czy też trzeba się samemu męczyć z modyfikacją wersji podstawowej (-> dużo pracy).
Marek
Dzięki, rozumiem, że w "gołym" forum tego nie ma ale dalej to wolałbym bardziej konkretną odpowiedź. Czy mam rozumieć, że można wziąć podstawowę wersję forum, znaleźć odpowiedni, gotowy moduł, dołożyć go do forum i już działa, czy też trzeba samodzielnie modyfikować forum (a później je testować i zainstalować na produkcyjnym serwerze)? Istotne pytanie jest czy są gdzieś już gotowe takie moduły (instalacja -> mały nakład pracy), czy też trzeba się samemu męczyć z modyfikacją wersji podstawowej (-> dużo pracy).
Marek
Zerknij tu wwwphpbb.pl to jest forum najodpowiedniejsze na ten temat, tam już są gotowe odpowidzi np http://www.phpbb.pl/forum/search.php?mode=results
-
- -
- Kontaktowanie: