Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięHP, MP, EXP
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
witajcie
Kolega wyżej zadał ciekawe pytanie, czy może ktoś oficjalnie rozszyfrować skróty HP, MP, EXP??? Nie chcę sobie dorabiać do nich teorii, wolę oficjalne stanowisko moderatorów.
Kolega wyżej zadał ciekawe pytanie, czy może ktoś oficjalnie rozszyfrować skróty HP, MP, EXP??? Nie chcę sobie dorabiać do nich teorii, wolę oficjalne stanowisko moderatorów.
Cytuję za forum Przema :
Level: poziom usera jest oparty na ilosci postow przez niego napisanych.
HP: reprezentuje aktywnosc usera. max hp oparte jest na levelu,
obecne ho oparte jest na tym jak czesto user postuje.
MP: pokazuje jak szybko user postuje. Max mp jest oparte na levelu,
kazdy post kosztuje mp, z mp czasem mp regeneruje sie
Exp: pokazuje ile user musi napisac postow aby osiagnac nastepny level.
Re: HP, MP, EXP
Sądzę, że wypowiedzieć się powinien administrator....czy może ktoś oficjalnie rozszyfrować skróty HP, MP, EXP??? Nie chcę sobie dorabiać do nich teorii, wolę oficjalne stanowisko....

===================================================================

Ale czy ktoś wreszcie rozszyfruje te HP, MP, EXP
[ Dodano: 10.10.2004, 6:43 ]
Odpowiedzi na to pytanie znalazłem tu:
http://przemo.org/phpBB2/forum/viewtopi ... hlight=exp
czyli na forum autora tej zmodyfikowanej wersji phpbb

[ Dodano: 10.10.2004, 6:43 ]
Odpowiedzi na to pytanie znalazłem tu:
czyli na forum autora tej zmodyfikowanej wersji phpbb

BTW Czy widzieliscie jak biedny The End dostaje od kompa i ma podbite oko hihi

Szczerze mówiąc to mnie jest wszystko jedno co tam będzie pod moimi danymi. Dla mnie jest ważne aby forum spełniało swoje zadanie i by można było zniego korzystać i zarazem uczyć się czegoś nowego, rozwiązywać wspólnie problemy, itd.
Drodzy forumowicze czy nie najważniejszą rzeczą jest treść i możliwość przedstawiania swoich problemów oraz możliwości ich rowiązywania?????
Zgadzam się, że ładna i dobrze wykonana oprawa /brawo dla Admina/ pomaga w pisaniu i użytkowaniu forum. Ale z drugiej strony co da nam ładna oprawa jeśli całe forum nie będzie uczyło i pomagało???? Myślę, że dodanie nowych ikonek, stylów i innych bajerów upiększa nasze forum, ale tak naprawdę o jego wartości i przydatności decydujemy my sami!!! Wynika to z naszych wypowiedzi - fachowości, kultury języka i chęci pomocy innym.
A tak na marginesie dobrym pomysłem byłoby zamieszczenie na głównej stronie wyjaśnień co do nowych modyfikacji i upiększeń wprowadzanych na forum.
Z poważaniem Piotr36
Drodzy forumowicze czy nie najważniejszą rzeczą jest treść i możliwość przedstawiania swoich problemów oraz możliwości ich rowiązywania?????

Zgadzam się, że ładna i dobrze wykonana oprawa /brawo dla Admina/ pomaga w pisaniu i użytkowaniu forum. Ale z drugiej strony co da nam ładna oprawa jeśli całe forum nie będzie uczyło i pomagało???? Myślę, że dodanie nowych ikonek, stylów i innych bajerów upiększa nasze forum, ale tak naprawdę o jego wartości i przydatności decydujemy my sami!!! Wynika to z naszych wypowiedzi - fachowości, kultury języka i chęci pomocy innym.
A tak na marginesie dobrym pomysłem byłoby zamieszczenie na głównej stronie wyjaśnień co do nowych modyfikacji i upiększeń wprowadzanych na forum.
Z poważaniem Piotr36
Oki już już się rozumiem za co odpowiadają dodatki w stylu MP HP EXP. Tylko nie rozumiem jak naliczane jest maksymalne liczby w tych indeksach.
I jeszcze jedno, po co nam MP skoro jak widać ono chyba jeszcze nie za bardzo działą. Wysyłam posty więc powinno mi się obniżać prawda? A cały czas mam 100% Przecież nie głupotą byłoby gdyby tak szybko się regenerowało, a może ja czegoś nie wiem?
I jeszcze jedno, po co nam MP skoro jak widać ono chyba jeszcze nie za bardzo działą. Wysyłam posty więc powinno mi się obniżać prawda? A cały czas mam 100% Przecież nie głupotą byłoby gdyby tak szybko się regenerowało, a może ja czegoś nie wiem?
ejh
widziałem u innych że się zmienia? Sam już nie wiem... Jak zwyklem pytanie kieruję do amina