Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj siędział mikrokontrolery
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
przydał by się dział mikrokontrolery....taki jak na elektrodzie nie sądzicie?
Dyskusia
Niby tak ale za to może skończyło by się preferowanie Bascoma. A poza tym na elektroda nie jest tak związana z EP jak to forum więc tutaj na pewno żywiej można by było wymieniać myśli na temat choć by układów pokazywanych w elekronice praktycznej. Na zasadzie prób podyfikacji i nowych pomysłów. Już kiedyś z resztą brałem udział, właśnie tutaj w dyskusji na temat powściągliwości EP co do omawiania samych programów zaimplementowanych w układach....
Może i racja, że Bacom jest tutaj faworyzowany, ale ostatecznie to "dziecko" AVT przez kursy w EdW. Może niech więcej osób się wypowie, to wyciągniemy wnioski czy potrzebny nowy dział. Bo na razie 1 na 1 niczego nie rozstrzyga 
A co do omawiania programów, to trochę to rozumię, bo program musiałby komentować i wyjaśniać sam autor, czyli redaktor EP, czy EdW, a z miesiąca na miesiąc Tych jego progów przybywa, więc z czasem musiałby zajmować się tylko komentowaniem, bo na nic innego nie miałby czasu, tym samym projekty w czasopismach byłyby zaniedbywane, więc wolę pogłowić sie nad programem, niż czytać gazetę na żenującym poziomie.

A co do omawiania programów, to trochę to rozumię, bo program musiałby komentować i wyjaśniać sam autor, czyli redaktor EP, czy EdW, a z miesiąca na miesiąc Tych jego progów przybywa, więc z czasem musiałby zajmować się tylko komentowaniem, bo na nic innego nie miałby czasu, tym samym projekty w czasopismach byłyby zaniedbywane, więc wolę pogłowić sie nad programem, niż czytać gazetę na żenującym poziomie.
dalsza dyskusja
Nie do końca się z Tobą zgadzam. Myślę że redakcja nie musiała by się skupiać nad dokładnym tłumaczeniem co autor miał na myśli przy pisaniu programu, ale jedynie poddawać pewne pomysły i podpowiadać jak coś wykonać i czy warto. Natomiast samo forum nie musiało by się skupiać wokół EP, przecież nie trzeba liczyć na ich komentarze ale na dyskusję innych czytelników i forumowiczów. Ja np byłbym ciekaw co inni mają do powiedzenia, może jakieś zmiany w programach bądź samych układach.. O taką dyskusję mi chodzi. Ale masz rację warto by było, aby wypowiedziało się w tej kwestii więcej osób.
Jest dział Kity AVT i tam można też dyskutować o mozliwościach zmian. Przecież nikt nie powiedział, że wolno tam tylko naskakiwać na AVT w związku z błędami w kitach
A jeśli sam autor układu i programu widzi możliwość i sens w ewentualnych przeróbkach, to z regóły przy opisie układu jest nagłówek "Możliwości zmian" i tam po krótce wyjaśniona koncepcja przeróbki. Moim zdaniem to wystarczy. A do dyskusji między nami to wystarczą te działy które są. Przecież mamy jeszcze do dyspozycji wspomnianą przez Ciebie elektrodę.
no ale dość tej polemiki w ścisłym gronie
poczekajmy na innych 

no ale dość tej polemiki w ścisłym gronie

dzieki
hi hi hi ok przegadaliście mnie
niech wam będzie, mogę uznać siebie za przekonanego 

Witam!!! Inforuję, że na stronie http://mikrokontrolery.of.pl uruchomiłem Forum w całości poświęcone mikrokontrolerom.