Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięArchiwum EP od 1993
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Ciekawe czy wypuścicie płyte lub wrzucicie na stronke archiwum EP od początku swojego istnienia czyli od 1993. Byłby to super pomysł. Mam troche tych czasopism a grzebanie i szukanie jakiegoś artykułu zajmuje bardzo dużo czasu. Dziękuje i pozdrawiam olcha0098.
Re: Archiwum EP od 1993
Została wydana płytka CD-EP X z archiwalnymi artukułami z EP w formacie pdf od ruku 1997 do 2002 włącznie,Ciekawe czy wypuścicie płyte lub wrzucicie na stronke archiwum EP od początku swojego istnienia czyli od 1993. Byłby to super pomysł. Mam troche tych czasopism a grzebanie i szukanie jakiegoś artykułu zajmuje bardzo dużo czasu. Dziękuje i pozdrawiam olcha0098.
poprzednich roczników nigdy nie będzie w takiej postaci
Dokładniejsze informacje można uzystac w dziale prenumeraty:
prenumerata@avt.com.pl
EP ma też swoje archiwum na stronce w pdfach od roku 1997 do 2001 włącznie, z poprzednich lat sa tylko spisy treści, rocznik 2002 bedzie nie wcześniej niz po wakacjachPopieram, lepiej będzie w internecie ale firma się chyba nie zgodzi udostępniać to za darmo
http://www.ep.com.pl/?archiwum.htm
-
- -
- Kontaktowanie:
Admin jest na to otwarty, jednak musi się porozumieć ze swoim Redaktorem Naczelnym, po Świętach powinienem coś odpowiedzieć.Jestem za sam coś mógłbym też zeskanować. Pomysł chyba jest dobry ciekawe co na to Admin ?
Druga sprawa to taka, że pdfy skanowanych stron nie sa takie "lekkie" i "ladne" jak te zrobione przez składającego, gdzie tekst jest tekstem a nie rysunkiem skanowanym, mimo wszystko myślę, że to ciekawa propozycja, zawsze to lepsze od niczego
-
- -
- Kontaktowanie:
Co z tym serwerem ftp i jakie wymagania co do przysyłanych plików, bo ludzie jak widać palą się do skanowania, ja tez nieco starych numerów znajdę.Decyzja jest taka, w najbliższych dniach zostanie podany adres serwera ftp na który chętne osoby moga wrzucac swoje skany. Dalsze uwagi i wymagania co do przysyłanych materiałów zostana podane później
Dobre pytanie, napewno to co jest zeskanowane musi byc w pelni czytelne, zarowno tekst, jak rysunki i schematy, skany stron kolorowych nie musza byc kolorowe, z doswiadczenia ze skanowania tego typu rzeczy niezle i dosyc lekki wychodzi format gif (ostry obraz mimo niewielkiej ilosci kolorow) powiekszony o przynajmniej 300% (ze wzgledu na mala rozdzielczosc), jak ktos jest ambitny i moze pozwolic sobie na wrzucenie czegos ciezszego to moze byc to byc dobry tif 300dpiCzy są wymagania co do zeskanowanych plików np. wielkość, czy ma to być jpg, gif itp.
-
- -
- Kontaktowanie:
Archiwum od 1993
Przydaloby sie niejsce, gdzie mozna by bylo zobaczyc co juz zostalo zeskanowane przez ludzi, zeby nie robic tego samego po kilka razy.
Prosze Admina o wykasowanie moich powtarzajacych sie postow i pozostawienie tylko pierwszej (cos mi sie porabalo w przegladarce).
Przepraszam za zamieszanie.
I jeszcze jedno pytanie. Czy skanoac tylko strony z artykulami czy tez wszystkie lacznie z okladkami?
Prosze Admina o wykasowanie moich powtarzajacych sie postow i pozostawienie tylko pierwszej (cos mi sie porabalo w przegladarce).
Przepraszam za zamieszanie.
I jeszcze jedno pytanie. Czy skanoac tylko strony z artykulami czy tez wszystkie lacznie z okladkami?
Ostatnio zmieniony 14 maja 2003, o 08:20 przez jan iwaniuk, łącznie zmieniany 2 razy.